play

CNN: Demokraatit epätoivoisia Bidenin väittelyesiintymisen jälkeen – varapresidentti Harris myöntää, että väittely lähti hitaasti liikkeelle

Kuva: Scott Olson / Lehtikuva

STT

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin esiintyminen Yhdysvalloissa presidenttiväittelyssä on saanut aikaan pohdintoja hänen menestymismahdollisuuksistaan vaaleissa.

Donald Trumpin ja Bidenin välisen väittelyn näyttänyt uutiskanava CNN arvioi, että demokraatit olisivat vaipuneet epätoivoon nähtyään Bidenin esiintymisen varhain perjantaina Suomen aikaa.

Bidenin esitys oli niin vaisu, että yhdysvaltalaismedian mukaan jotkut jopa pohtivat, pitäisikö hänen edes jatkaa puolueen ehdokkaana. Demokraattien on määrä vahvistaa Bidenin ehdokkuus puoluekokouksessaan elokuussa.

CNN:n väittelyssä Biden takelteli sanoissaan ja vetäytyi taustalle esimerkiksi aborttikysymyksessä, joka on yksi demokraattien kannalta merkittävimmistä vaalikysymyksistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Biden näyttää ja kuulostaa kamalalta. Hän on epäjohdonmukainen, eräs Bidenin hallinnossa työskennellyt demokraatti kommentoi CNN:n mukaan.

Eräs Bidenin kampanjatiimissä työskennellyt demokraatti totesi vain yksinkertaisesti, että "olemme kusessa".

CNN:n poliittinen kommentaattori ja Barack Obaman entinen erityisneuvonantaja Van Jones sanoi, että presidentti Bidenin esiintymistä oli tuskallista katsoa.

–  Rakastan presidentti Joe Bidenia. Työskentelin Joe Bidenin kanssa. Mutta hänellä meni todella huonosti, Van Jones sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Hän on hyvä mies. Hän rakastaa maataan. Hän tekee parhaansa. Mutta hänen oli tänä iltana vastattava testiin palauttaakseen maan ja äänestäjäkuntansa luottamuksen. Hän ei onnistunut siinä, Jones jatkoi.

Kyseessä oli Yhdysvaltain presidentinvaalien kärkiehdokkaiden ensimmäinen vaaliväittely. Vaalit pidetään marraskuussa.

Bidenin varapresidentti Kamala Harris myönsi CNN:lle, että presidentti Bidenilla oli illan väittelyssä "hidas alku". Harrisin mukaan Biden kuitenkin lopetti väittelyn vahvasti.

–  Viime kädessä näissä vaaleissa ja siinä, kuka on Yhdysvaltain presidentti, on kyse sisällöstä, ja kontrasti on selvä, Harris sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Harris jatkoi, että amerikkalaisten tulisi keskittyä siihen, mitä presidentti Biden on saanut aikaan toimikautensa aikana, eikä hänen esitykseensä televisioväittelyssä.

Varapresidentti huomautti, että Biden on presidenttinä saanut demokraatit ja republikaanit pääsemään sellaisiin kompromissiratkaisuihin, jotka ovat hyvin harvinaisia.

–  Puhun kolmen ja puolen vuoden työstä, joka on ollut historiallista, Harris sanoi CNN:lle.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi