play

Taistelu äärimmäisiä sääilmiöitä vastaan jatkuu Välimeren maissa

Rodoksella paikalliset ovat jättäneet ruokaa ja vettä maastoon palosta selvinneiden eläinten auttamiseksi.

Rodoksella paikalliset ovat jättäneet ruokaa ja vettä maastoon palosta selvinneiden eläinten auttamiseksi. Kuva: Angelos Tzortzinis

Eetu Halonen, Heidi Puomisto / STT

Välimeren maita piinaava äärimmäinen kuumuus on saanut jatkuvasti aikaan uusia vaaratilanteita.

Etelä-Kroatiassa maanantaina syttyneet maastopalot ovat aiheuttaneet maamiinojen räjähdyksiä alueella, uutistoimisto AFP kertoo. Räjähdyksissä ei ole tiettävästi sattunut henkilövahinkoja.

Maastopalot alkoivat levitä Etelä-Kroatiassa maanantaina reilun kymmenen kilometrin päässä turistien suosimasta Dubrovnikin kaupungista. Kaupungin lähialueilla on yhä miinoja 1990-luvulla käytyjen Jugoslavian hajoamissotien jäljiltä.

Kreikassa on sammutettu laajalle levinneitä maastopaloja yli 10 päivää putkeen. Keskiviikkoiltana annettiin paloevakuointimääräykset Voloksen ja Lamian kaupunkien laitamille, joissa oli syttynyt uusia paloja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskiviikkona erittäin suuresta maastopalojen vaarasta varoitettiin yhteensä kuudella hallinnollisella alueella. Kaikkiaan alueita on maassa 13.

Palot ovat riehuneet erityisen tuhoisasti turistien suosimilla Rodoksen, Korfun ja Euboian saarilla, joista on evakuoitu tuhansia ihmisiä.

Kreikan toiseksi suurimmalla saarella Euboialla kuoli tiistaina kaksi lentäjää, kun sammutuskone tippui maahan kesken pelastustöiden. Saarelta löytyi myös kolmas maastopaloissa kuollut ihminen.

Välimeren toisella puolella Algeriassa ainakin 34 ihmistä on kuollut asuinalueilla riehuneissa maastopaloissa. Joukoittain alueella asuvia ihmisiä on jouduttu evakuoimaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Italian eteläosissa on niin ikään sammutettu kuluvan viikon aikana laajoja maastopaloja. Sisiliassa Palermon lentokenttä piti tiistaina sulkea useiksi tunneiksi, kun palot olivat levinneet liian lähelle kenttää.

Italian pohjoisosissa on taas kärsitty kovista myrskyistä. Tiistaina 16-vuotias tyttö ja aikuinen nainen kuolivat jäätyään kaatuneiden puiden alle.

Ilmastotutkijoiden mukaan Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa heinäkuussa piinanneet kuumuusaallot eivät olisi mahdollisia ilman ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi