play

Sadat vapaaehtoiset kerääntyvät etsimään Loch Nessin hirviötä Skotlannissa

Kuva: Andy Buchanan / Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Skotlannissa alkoi viikonloppuna jahti Loch Nessin hirviön löytämiseksi. Kyseessä on suurin julkkishirviön etsintäoperaatio 50 vuoteen, kertovat muun muassa Guardian ja BBC.

Ensimmäiset maininnat Loch Nessin järvessä elävästä, Nessie-nimellä tunnetusta hirviöstä ovat jo keskiajalta, jolloin aikalaiset kertoivat havainnoista järvessä elävästä vesipedosta.

Etsintään osallistuvat sadat vapaaehtoiset eri puolilta maailmaa ovat varustautuneet esimerkiksi drooneilla ja kaikuluotaimilla. Etsinnän on määrä kestää kaksi päivää, joiden aikana on tarkoitus naarata 230 metrin syvyistä järveä ilmasta ja vedestä käsin.

–  Toivomme voivamme innostaa uutta Loch Ness -harrastajien sukupolvea, ja liittymällä tähän etsintään sinulla on todellinen mahdollisuus henkilökohtaisesti kokea tämä mysteeri, joka on kiehtonut monia ihmisiä ympäri maailmaa, vapaaehtoisia etsijöitä opastava Alan McKenna sanoi Guardianille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varhaisin kirjallinen maininta hirviöstä on vuodelta 565 irlantilaismunkin elämäkerrasta. Tekstissä hirviön kuvaillaan hyökänneen uimarin kimppuun ja olleen iskemäisillään uudelleen, kun munkki määräsi sen vetäytymään.

Vuonna 1934 Daily Mail -lehti julkaisi valtavaan kansainväliseen kuuluisuuteen nousseen valokuvan, jossa Nessien pään ja pitkän kaulan sanottiin nousevan vedenpinnan yläpuolelle. Kuva paljastui myöhemmin huijaukseksi, kun yksi mukana olleista paljasti asian kuolinvuoteellaan. Vuosien saatossa Nessie-havaintoja on kuitenkin kirjattu yli tuhat.

Vuonna 2018 kansainvälinen ryhmä yliopistotutkijoita teki järven DNA-tutkimuksen etsiessään sieltä epätavallisia lajeja. Tutkijat sulkivat myöhemmin pois mahdollisuuden siitä, että järvessä olisi isokokoisia eläimiä, jotka voisivat olla syynä ilmoituksiin hirviöhavainnoista.

Oli hirviö todellinen tai ei, tarina houkuttelee paikalle turisteja, jotka rikastuttavat Skotlannin taloutta miljoonilla punnilla joka vuosi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi