play

Venäjä iski Ukrainan euroviisuedustajan kotikaupunkiin yhtyeen finaaliesityksen aikaan

Tvorch esiintyi Euroviisuissa lauantai-iltana Liverpoolissa.

Tvorch esiintyi Euroviisuissa lauantai-iltana Liverpoolissa. Kuva: Vesa Moilanen

STT-Lehtikuva

Venäjä iski lauantai-iltana Ukrainan euroviisuesiintyjän Tvorchin kotikaupunkiin samoihin aikoihin, kun yhtye esiintyi Liverpoolissa viisufinaalissa. Yhtye kertoo asiasta Instagramissa.

–  Ternopil on kotikaupunkimme, jota Venäjä pommitti, kun lauloimme Euroviisu-lavalla teräksisistä sydämistämme, lannistumattomuudestamme ja tahdostamme, Tvorchi kirjoitti Instagramissa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo Tvorchin julkaisseen Instagramissa myös aiemman päivityksen Ternopiliin kohdistuneista iskuista kymmenisen minuuttia ennen lavalle nousemista.

Ukrainalainen uutissivusto Kyiv Independent kirjoitti aamuviiden aikoihin, että Ternopilissa on kuultu jälleen räjähdyksiä. Asiasta on kertonut alueen kuvernööri Volodymyr Trush, joka kehotti asukkaita pysyvään suojissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Trush kommentoi aiemmin yöllä myös Euroviisujen aikaan tehtyjä iskuja, joissa hän kertoi haavoittuneen kaksi ihmistä. BBC:n mukaan kaupunkiin oli isketty ohjuksin.

Ternopilin pormestarin Serhi Nadalin mukaan varastorakennuksia vaurioitui aiemmassa iskussa, BBC kertoo.

Ukrainassa on annettu yön aikana ilmahälytys koko maahan, kertoo Kyiv Independent.

Ilmahälytykset aktivoituivat monilla alueilla jo aamukolmen aikoihin, minkä jälkeen maanlaajuisesta ilmahälytyksestä ilmoitettiin ennen kello neljää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukrainan presidentin kansliapäällikkö Andri Jermak on pyytänyt, etteivät kansalaiset jättäisi ilmahälytyksiä huomiotta. Aamuviiden aikoihin hän päivitti ilmapuolustuksen olevan työn teossa.

Kyiv Independentin mukaan paikallisilla Telegram-kanavilla on kerrottu yön aikana räjähdyksistä ainakin Hersonin ja Sumyn alueilla.

Aamuviiden aikoihin ilmahälytykset olivat aktiivisena vielä kaikilla Ukrainan alueilla.

Ukrainan vastahyökkäyksessä otetaan tärkeitä askelia pikapuoliin, Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi italialaismedian haastattelussa Corriere Della Sera -lehden mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Häneltä kysyttiin Porta a Porta -keskusteluohjelmassa vastahyökkäyksen ajoituksesta ja tavoitteista. Ukrainalaisjohtaja ei kommentoinut suunnitelmia tai aikatauluja kuitenkaan tarkemmin. Hän painotti, ettei tästä olisi apua Ukrainalle.

Zelenskyi alleviivasi kuitenkin Ukrainan valmistautuvan erittäin perusteellisesti. Hän arvioi tuloksia tulevan ja sanoi Ukrainan uskovan voittoon.

Zelenskyi vieraili lauantaina Roomassa. Italian-vierailullaan hän tapasi muun muassa paavi Franciscuksen ja pääministeri Giorgia Melonin.

Zelenskyi kertoi Twitterissä Suomen aikaa sunnuntaina alkuyöstä saapuneensa vierailulle Saksaan.

Tviitissään hän kertoo olevansa jo Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Hän jatkaa tviittiään listauksella erinäisistä Ukrainaa koskevista aihepiireistä, joihin kuuluvat muun muassa aseet, ilmapuolustus, jälleenrakentaminen, EU, Nato ja turvallisuus.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi