play

Israel palauttaa maassa työskennelleet Gazan palestiinalaiset Gazan kaistalle

STT

Israelissa työskentelevät Gazan palestiinalaiset palautetaan Gazaan, kertoi maan hallituksen turvallisuusneuvosto torstaina.

Neuvoston lausunnon mukaan kaikki Hamasin lokakuisen hyökkäyksen alkaessa Israelissa olleet ja sinne jääneet gazalaiset palautetaan Gazan kaistalle.

Lausunnossa ei kerrottu tarkemmin, kuinka monta ihmistä Gazaan palautetaan. Israelin puolustusministeriön alaisen COGAT-viraston mukaan noin 18  500 gazalaisella oli työlupa Israelin puolella ennen Hamasin hyökkäystä.

Turvallisuusneuvosto kertoi katkaisevansa kaikki maan kontaktit Gazaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Gazan kaistaa hallitsevan äärijärjestö Hamasin mukaan Gazassa on kuollut yli 9  000 ihmistä pian kuukauden kestäneissä Israelin pommituksessa. Kuolleista valtaosa on naisia ja lapsia. Kymmenien tuhansien gazalaisten kerrotaan myös haavoittuneen.

Israel hyökkäsi Gazaan sen jälkeen, kun Hamas oli hyökännyt Israeliin ja tappanut Israelin viranomaisten mukaan noin 1  400 ihmistä, valtaosin siviilejä.

Gazan eteläosassa Egyptin rajalla olevan Rafahin rajanylityspaikan kautta on tarkoitus jatkaa tänään Gazassa olevien ulkomaalaisten evakuointeja, kertovat uutistoimisto AFP:n lähteet. Torstaina Rafahin kautta evakuoitiin noin 400 ulkomaalaista tai kaksoiskansalaisuuden omaavaa palestiinalaista.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi