play

Venäläisten palkkasotilaiden johtaja sanoo joukkojensa ottaneen Bahmutin itäosat haltuunsa Ukrainassa

Kuva: Aris Messinis

STT-Lehtikuva

Venäläinen palkkasotilasyhtiö Wagner sanoo ottaneensa Bahmutin itäosat haltuunsa Ukrainassa, kertovat uutistoimisto AFP ja brittilehti Guardian.

Wagnerin johtajan Jevgeni Prigozhinin mukaan ryhmän hallussa on kaikki kaupunkia halkovan joen itäpuoliset alueet. Prigozhin kommentoi Ukrainan itäosassa sijaitsevan kaupungin tilannetta lehdistöpalvelunsa julkaisemassa ääniviestissä.

Kiivaat taistelut Bahmutin kaupungissa ja sen ympäristössä ovat jatkuneet jo kuukausia. Bahmutia ei pidetä itsessään strategisesti merkittävänä, mutta kaupungista on tieyhteydet tiheästi asutettuihin teollisuuskaupunkeihin Kramatorskiin ja Slovjanskiin.

Ukraina ei ole vahvistanut Prigozhinin väitteitä. Ukrainan asevoimat kuitenkin sanoo tuoreimmassa tilannepäivityksessään Venäjän jatkavan hyökkäystään Bahmutissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Huomattavista tappioista huolimatta vihollinen jatkaa rynnäköintiä Bahmutin kaupungissa, Ukrainan asevoimat sanoo Guardianin mukaan.

Sotilasliitto Naton viranomaislähde kertoi maanantaina CNN:lle, että jokaista Bahmutia puolustaessaan kuollutta ukrainalaista kohden Venäjän joukot ovat menettäneet vähintään viisi sotilastaan.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjän joukoilla olisi avoin väylä Itä-Ukrainan tärkeimpien kaupunkien valloittamiseksi, jos Venäjä ottaa Bahmutin kaupungin haltuunsa. Zelenskyi kertoo näkemyksestään yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n haastattelussa.

Haastattelussa presidentiltä kysyttiin, miksei hän ole päättänyt vetää Ukrainan joukkoja pois piiritetystä kaupungista maan itäosassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on taktista meille. Ymmärrämme, että Bahmutin jälkeen he voisivat mennä pidemmälle. He voisivat mennä Kramatorskiin, he voisivat mennä Slovjanskiin, se olisi avoin tie venäläisille Bahmutin jälkeen muihin Ukrainan kaupunkeihin Donetskin alueella, Zelenskyi sanoi haastattelussa.

–  Siksi miehemme seisovat siellä.

Zelenskyin mukaan Venäjän tavoitteena on saavuttaa edes pieni voitto kaupungissa, vaikka vain tuhoamalla kaupungin ja tappamalla siviilit. Voitto Bahmutissa auttaisi venäläistä yhteiskuntaa uskomaan, että heillä on vahvat asevoimat, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi kertoi maanantaina ohjeistaneensa maansa asevoimia löytämään lisäjoukkoja Bahmutin kaupungin puolustukseen. Presidentti vakuutti, etteivät ukrainalaisjoukot ole vetäytymässä kaupungista, vaikka kaupungin puolustajien tilanne on muuttunut yhä tukalammaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjän eteneminen alueella ei ole ollut helppoa, vaan Wagner-pomo Prigozhin on ollut viime aikoina poikkiteloin Venäjän puolustusministeriön kanssa Bahmutiin liittyen.

Prigozhinin mukaan jatkuva pula ammuksista ja täydennysjoukoista on vaikeuttanut Wagnerin taistelijoiden etenemistä Bahmutissa, kertoi uutistoimisto AFP maanantaina.

–  Jos Wagner vetäytyy Bahmutista nyt, koko etulinja murenee, hän arvioi.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi