play

Yli 50 kuoli ja toistasataa haavoittui itsemurhaiskussa Afganistanissa, Isis ilmoitti olevansa iskun takana

Pommi-iskun uhria viedään pois tapahtumapaikalta Kunduzissa perjantaina.  LEHTIKUVA / AFP

Pommi-iskun uhria viedään pois tapahtumapaikalta Kunduzissa perjantaina. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Yli 50 ihmistä on kuollut ja toistasataa haavoittunut pommiräjähdyksessä Afganistanin Kunduzissa. Maata hallitsevan äärijärjestö Talebanin virkamies vahvisti pian iskun jälkeen, että kyseessä oli itsemurhaisku.

Talebanin kilpailija, äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi. Isisin Afganistanin haara eli niin sanottu Isis-K kertoo lausunnossaan, että Isis-taistelija räjäytti räjähdeliivin moskeijan sisällä ihmisten keskellä.

Ainakin 55 ihmistä kuoli iskussa, kertoo AFP sairaalalähteisiin nojaten. Kuolonuhrien määrän on pelätty vielä nousevan. Lisäksi ainakin 143 ihmistä on haavoittunut, Taleban vahvistaa AFP:lle.

Shiialaiseen moskeijaan tehty isku on tappavin sen jälkeen, kun Yhdysvaltain joukot vetäytyivät maasta elokuun lopussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Isis-K on toistuvasti kohdistanut iskuja shiioihin kiihdyttääkseen vastakkainasettelua ja väkivaltaa sunnivaltaisessa maassa. Elokuun lopussa Isis-K teki tuhoisan pommi-iskun Kabulin lentokentän lähellä.

Shiiamuslimeita on noin viidennes Afganistanin väestöstä. Monet heistä ovat hazara-vähemmistöä, joita on vainottu Afganistanissa vuosikymmenien ajan.

Kunduzin kaupunki sijaitsee Afganistanin pohjoisosassa. Kunduz oli Talebanin valtaannousussa kolmas maakuntapääkaupunki, jonka Taleban-sissit valtasivat elokuun alussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi