play

Ainakin neljä kuollut kaivosonnettomuudessa Puolassa, useita ihmisiä kateissa

STT-Lehtikuva

Puolassa ainakin viisi ihmistä on kuollut ja seitsemän on kateissa kaivosonnettomuuden jäljiltä. Turman syyksi epäillään hiilikaivoksessa tapahtuneita kaasuräjähdyksiä.

Aiemmin kerrottiin neljästä kuolonuhrista, mutta yksi loukkaantuneista kuoli myöhemmin sairaalassa, kaivosyhtiö kertoo.

Kaivosyhtiön puolalaismedialle aiemmin antamien tietojen mukaan 21 ihmistä olisi loukkaantunut onnettomuudessa. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki aikoo vierailla onnettomuuspaikalla Pniowekin hiilikaivoksella eteläisessä Puolassa. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 350 kilometrin päässä pääkaupunki Varsovasta.

Ensimmäisen räjähdyksen kerrotaan tapahtuneen hieman puolenyön jälkeen keskiviikon vastaisena yönä noin kilometrin syvyydessä. Useat kaivosmiehet kärsivät palovammoista. Toinen räjähdys tapahtui, kun pelastusoperaatio ensimmäisen räjähdyksen uhrien auttamiseksi oli jo alkanut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaivoksessa lähellä räjähdyksiä oli ollut tapahtumahetkellä 42 kaivostyöntekijää. Kaivosonnettomuudet eivät ole täysin tavattomia Puolassa, joka on yhä pahasti riippuvainen kivihiilestä energiantuotannossaan.

Viime vuonna kaksi ihmistä kuoli ja kaksi muuta loukkaantui kaivosromahduksessa samalla seudulla. Tätä ennen eteläisessä Puolassa kuoli viisi kaivostyöntekijää vuonna 2018 maanjäristyksen yhteydessä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi