play

Asemiehet tappaneet ainakin 200 ihmistä Nigeriassa, viranomaiset vahvistavat

STT-Lehtikuva

Nigeriassa asemiehet ovat tappaneet ainakin 200 ihmistä maan luoteisosassa, paikalliset viranomaiset vahvistivat sunnuntaina.

Paikalliset asukkaat kertoivat asemiesten hyökkäyksistä uutistoimisto AFP:lle jo lauantaina, mutta viranomaiset eivät tuolloin vielä vahvistaneet tietoa.

Paikallisten mukaan sadat moottoripyörillä liikkuneet rosvot aiheuttivat tuhoa kymmenessä kylässä ampuen asukkaita sekä ryöstellen ja polttaen koteja.

–  Olemme surullisia jatkuvista hyökkäyksistä ja samalla huolissamme niiden aikaansaamasta pakolaisten määrästä. Sadat ihmiset pakenevat yhteisöistään, humanitaaristen asioiden ministeriön tiedottaja Sadiya Umar Farouq kertoi sunnuntaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paimentolaisten ja maanviljelijöiden väliset maankäyttöön liittyvät yhteenotot ovat piinanneet Nigerian luoteis- ja keskiosia jo vuosia. Joistain ryhmistä on kehittynyt rikollisjengejä.

Vastikään Nigerian hallitus nimesi maantierosvot virallisesti terroristeiksi voidakseen kohdistaa heihin kovempia sanktioita.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi