play

Putin piti voitonpäivänä lyhyen puheen ja toisti vanhoja väitteitä ja valheita

Kuva: Lehtikuva

STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti alle viidentoista minuutin puheen Moskovan Punaisella torilla osana voitonpäivän paraatia.

Putin sanoi olevansa ylpeä Venäjän joukoista, jotka käyvät Ukrainassa sotaa, jota Putin edelleen kutsui "sotilaalliseksi erikoisoperaatioksi". Putin sanoi, että Venäjän valtion olemassaolo ja tulevaisuus riippuvat näistä joukoista ja että kaikki venäläiset tukevat "sankareitaan". Hänen mukaansa kaikki myös rukoilevat sotilaiden puolesta.

–  Maamme kohtalon päättävistä taisteluista on aina tullut kansallisia ja pyhiä, Putin sanoi.

Ukrainan johdon hän haukkui jälleen kerran uusnatseiksi, mikä sopii kuvaan, kun Venäjällä muistetaan tänään Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Venäjän valtion television lähetyksessä sotaa Ukrainassa verrattiin valheellisesti taisteluun natseja vastaan toisessa maailmansodassa.

Putinin mielestä 78 vuotta natsi-Saksan kukistumisen jälkeen Venäjä ja koko maailma ovat jälleen uhattuina. Putinin mukaan koko sivilisaatio on taas "ratkaisevassa käännekohdassa".

Putin toisti jälleen, että länsimaat ovat unohtaneet, kuka natsit kukisti, ja että tämä historia yritetään tuhota. Putin ei maininnut, että liittoutuneet vapauttivat Keski-Euroopan myös lännestä ja etelästä, ja että nuo joukot eivät olleet neuvostoliittolaisia.

Putinin mukaan todellista sotaa käydään tällä hetkellä Venäjää vastaan ja länsimaiden tavoitteena on nähdä Venäjän kaatuminen. Hänen mielestään länsimaiden eliitit levittävät vihaa ja russofobiaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä sen sijaan haluaa nähdä vain rauhanomaisen tulevaisuuden, Putin sanoi.

Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta 2022.

–  Maailmassa ei ole vahvempaa aatetta kuin rakkautemme asevoimiamme kohtaan, Putin sanoi puheensa lopuksi.

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2020 Moskovan voitonpäivän paraatiin oli saapunut myös suurempi joukko muiden maiden johtajia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalla olivat ilmeisesti lähes kaikkien Keski-Aasian entisten neuvostomaiden johtajat, mukaan lukien Tadzhikistanin Emomali Rahmon, Kazakstanin Kasym-Zhomart Tokajev, Armenian pääministeri Nikol Pashinjan, ja myös Valko-Venäjän Aljaksandr Lukashenka, joka saapui Moskovaan yllättäen maanantai-iltana. Monet johtajista ilmoittivat osallistumisestaan vasta aivan viime hetkillä.

Viime vuonna Keski-Aasian maiden johtajat pysyivät poissa Moskovan voitonpäivän paraatista Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan takia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi