play

Australiassa yli 200 valasta on ajautunut rannalle, suuren osan uskotaan kuolleen

STT-Lehtikuva

Australiassa Tasmanian saarella satoja valaita on ajautunut rannalle ja jäänyt jumiin, paikalliset viranomaiset kertovat. Yhteensä noin 230 valasta on ajautunut saaren länsiosassa sijaitsevan Macquarie Harbourin lahteen.

Jumiin jääneet valaat ovat lajiltaan pallopäävalaita. Viranomaiset uskovat, että noin puolet löydetyistä valaista on kuolleita.

Valaita jää joukoittain jumiin Tasmaniassa suhteellisen usein. Poikkeuksellisen suuri joukko valaita ajautui Tasmanian rannalle viimeksi vuonna 2020, jolloin lähes 400 valaan kerrottiin kuolleen.

Valaiden joukkorantautumisten syitä eivät tunne edes aiheeseen perehtyneet tutkijat. Jotkut tutkijat ovat esittäneet, että sosiaaliset pallopäävalaat ovat saattaneet eksyä reitiltään syötyään rannikon läheisyydessä tai seurattuaan yhtä tai kahta eksynyttä valasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkorantautumisen tapahtuessa eläimiä autetaan mahdollisuuksien mukaan palaamaan avomerelle, mutta rantautumisia ei kuitenkaan käytännössä voida tulevaisuudessa estää.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi