play

BBC: Malta on lieventämässä ehdotonta aborttikieltoaan

STT-Lehtikuva

Maltan hallitus on aikeissa tehdä esityksen, jolla lievennettäisiin saarivaltion ehdotonta aborttikieltoa. Lievennyksen jälkeen abortti olisi sallittu, jos äidin terveys tai elämä vaarantuu raskauden vuoksi, kertoi yleisradioyhtiö BBC keskiviikkona.

Malta on ainoa EU-maa, jossa on ehdoton aborttikielto. Abortin tekevää lääkäriä uhkaa jopa neljän vuoden vankeus. Myös sellaista naista, joka teetättää itsellään abortin, uhkaa vankilatuomio, vaikkakaan yhtään tuomiota ei ole pantu vuosiin toimeen.

Naisten valinnanvapautta kannattavan gynekologin Isabel Stabilen mukaan mahdollinen lievennys on askel oikeaan suuntaan, vaikkakin täysin rittämätön.

–  Vieläkään raskauden keskeyttäminen ei olisi mahdollista, vaikka se olisi saanut alkunsa raiskauksen tai insestin seurauksena tai jos sikiöllä on kuolemaan johtavia epämuodostumia, Stabile sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan katolisella Maltalla vajaat 62 prosenttia ihmisistä vastustaa aborttia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi