play

Berliinin syyttäjänviraston ex-työntekijää epäillään tietojen vuotamisesta salaliittoteoreetikolle

Saksan näkyvin koronaviruksen kieltäjä ja salaliittoteoreetikko Attila Hildmann puhumassa mielenosoituksessa Berliinissä kesäkuussa 2020.  LEHTIKUVA / AFP

Saksan näkyvin koronaviruksen kieltäjä ja salaliittoteoreetikko Attila Hildmann puhumassa mielenosoituksessa Berliinissä kesäkuussa 2020. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Saksassa syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan Berliinin syyttäjänviraston entistä työntekijää vastaan salaisten tietojen vuotamisesta tunnetulle koronasalaliittoteoreetikolle, viranomaiset kertoivat maanantaina.

Heidän mukaansa salaista tietoa itseään koskevasta tutkinnasta sai entinen vegaanikokki ja nykyisin täyspäiväisesti salaliittoteorioita koronaviruksesta levittävä agitaattori ja antisemitisti Attila Hildmann.

–  Muistini mukaan Berliinin syyttäjänviraston historiassa ei koskaan ole ollut vastaavaa tapausta, Berliinin pääsyyttäjä Dirk Behrendt tviittasi.

Vuodosta epäilty 32-vuotias nainen, joka työskenteli viraston it-osastolla, on sittemmin irtisanottu, mutta häntä ei ole pidätetty.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Behrendtin mukaan viraston käytäntöjä on tapauksen ilmitulon jälkeen muutettu siten, että tutkintatietoihin ei pääse enää yhtä helposti käsiksi.

Epäilyttäviä hakuja tietokannasta

Hildmannia, jolla on myös Turkin kansalaisuus, epäillään muun muassa vihapuheesta ja pidätyksen vastustamisesta. Hänen uskotaan kuitenkin olevan Turkissa, joka ei luovuta kansalaisiaan ulkomaille.

Hildmann on Saksan näkyvin koronaviruksen kieltäjä ja salaliittoteoreetikko. Hänen Telegram-kanavallaan on kymmeniä tuhansia seuraajia. Hildmann on muun muassa väittänyt, että väistyvä liittokansleri Angela Merkel on "sosialisti" ja "pahempi kuin Hitler", koska hänen hallituksensa on julistanut tiukkoja koronarajoituksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Epäillyn vuotajan uskotaan kuuluvan Querdenker-liikkeeseen, joka on kovaäänisesti vastustanut hallituksen koronatoimia. Liikkeen mielenosoitukset ovat koonneet yhteen kirjavan joukon ihmisiä aina rokotekriitikoista uusnatseihin.

Epäilyt heräsivät, kun vuotaja nähtiin koronatoimien vastaisissa mielenosoituksissa ja hänen huomattiin tehneen epäilyttäviä hakuja syyttäjänviraston tietokannoissa. Vahvistus saatiin kotietsinnässä epäillyn asuntoon.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi