play

Britannian parlamentin määrä äänestää tänään, tutkitaanko Johnsonia parlamentin harhaanjohtamisesta – BBC: Ministerit yrittävät siirtää äänestystä

STT-Lehtikuva

Britanniassa kansanedustajien on määrä tänään äänestää siitä, aloitetaanko parlamentissa virallinen tutkinta pääministeri Boris Johnsonin toimista. Mahdollisen tutkinnan tarkoituksena on selvittää, johtiko Johnson tahallisesti kansanedustajia harhaan niin kutsutussa partygate-kohussa.

Johnson sai viime viikolla sakot virka-asunnollaan koronarajoitusten aikaan järjestetyistä juhlista. Johnson on pyytänyt juhlia anteeksi ja kiistänyt johtaneensa parlamenttia tahallisesti harhaan, kun hän aiemmin kielsi rikkoneensa sääntöjä.

BBC:n mukaan Johnsonin hallinto pyrkii kuitenkin siirtämään äänestystä myöhemmäksi. Hallinnon ministerien mukaan äänestys tulisi järjestää vasta, kun sekä poliisin että Sue Grayn tekemä sisäinen tutkinta ovat valmistuneet.

Jos Johnsonin katsotaan tahallaan johtaneen parlamenttia harhaan, häntä voidaan vaatia eroamaan, minkä oppositio on jo tehnytkin. Ukrainan sota ja Johnsonin päättäväinen tuki hyökkäystä vastustavalle maalle on kuitenkin saanut monet aikaisemmin hänen eroaan vaatineista konservatiiveista palaamaan Johnsonin taakse ja toteamaan, ettei nyt ole oikea aika vaihtaa pääministeriä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi