play

Britannian pubijätillä on vaikeuksia saada olutta – kuljettajapulan taustalla osin brexit, jota ketjun perustaja hehkutti vimmaisesti

Wetherspoon-ketjulla on Britanniassa noin tuhat pubia. LEHTIKUVA/AFP

Wetherspoon-ketjulla on Britanniassa noin tuhat pubia. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Britanniassa valtava pubiketju JD Wetherspoon on kertonut olutvajeesta pubeissaan. Yhtiön lausunnon mukaan sekä Carling- että Coors-oluita ei ole kaikissa ketjun pubeissa saatavilla toimitusvaikeuksien vuoksi.

Sekä pandemia että Britannian EU-eron seurauksena pidetty pula ammattikuljettajista ovat vaikuttaneet tavarantoimituksiin suuriin ravintoloihin ja päivittäistavarakauppoihin.

Wetherspoon on syyttänyt vajeesta ketjun suurimman toimittajan Heinekenin kuljettajien työtaistelua. Carlingia ja Coorsia valmistavan Molson Coorsin mukaan toimitusvaikeuksien taustalla on koko maata piinaava kuljettajapula.

Monet suuret yhtiöt Britanniassa sanovat kuljettajapulan olevan brexitin aiheuttamaa, sillä uudet maahanmuuttoon liittyvät säännöt ovat haitanneet logistiikka-alan rekrytointia. Lisäksi monet ulkomaalaiset työntekijät ovat palanneet koronaviruspandemian vuoksi kotimaihinsa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pikaruokaravintolaketjut Nando's, KFC ja McDonald's ovat kertoneet väliaikaisista vajeista sekä ruoissa että juomissa.

Maantiekuljetusalaa edustava Road Haulage Association (RHL) on varoittanut kriittisestä, noin 100  000 rekkakuskin vajeesta. RHL on vedonnut päättäjiin, jotta nämä sallisivat lyhytaikaiset viisumit ulkomaalaisille kuljettajille.

Wetherspoonin perustaja Tim Martin oli näkyvästi läsnä Britannian EU-eroa ajavassa kampanjassa. Hän on sanonut, ettei usko laajalti esitettyihin väitteisiin siitä, että brexit olisi haitaksi maan elinkeinoelämälle.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi