play

Britannia antaa Ukrainalle satojen miljoonien arvosta lisää sotilasapua

Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan helmikuun lopulla. LEHTIKUVA/AFP

Venäjä aloitti hyökkäyksen Ukrainaan helmikuun lopulla. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Britannia antaa Ukrainalle noin 358 miljoonan euron edestä lisää sotilasapua, kertoo Britannian pääministeri Boris Johnson. Apu pitää sisällään muun muassa elektronisen sodankäynnin laitteita, paikannusjärjestelmien häirintäteknologiaa ja tuhansittain pimeänäkölaitteita.

Videolinkin välityksellä Ukrainan parlamentille puhunut Johnson ylisti ukrainalaisten rohkeutta ja sanoi, että se toimii esimerkkinä tuleville sukupolville.

–  Venäjän presidentin Vladimir Putinin vastustamaton sotakone on särkynyt Ukrainan patriotismin ja isänmaanrakkauden järkkymättömään muuriin, Johnson maalaili.

Pääministeri vakuutti myös, että Ukraina voi jatkossakin luottaa Britannian tukeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tulemme jatkamaan aseiden, rahoituksen ja humanitaarisen avun toimittamista Ukrainaan kunnes olemme saavuttaneet pitkän aikavälin tavoitteemme, joka on tehdä Ukrainasta sellainen linnoitus, ettei kukaan uskalla enää koskaan sinne hyökätä, Johnson jatkoi.

Tulevina viikkoina Britannia aikoo toimittaa Ukrainalle myös raskaita miehittämättömiä ilma-aluksia.

Britannia aikoo niin ikään avata lähiaikoina uudelleen lähetystönsä Kiovassa.

Britannian tiedustelu: Venäjän armeija heikentynyt merkittävästi

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Britannian tiedustelutietojen mukaan Venäjän armeija on heikentynyt merkittävästi Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi, kertoo Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

Puolustusministeriön mukaan tilanteen korjaamista vaikeuttavat Venäjälle asetetut pakotteet ja tällä on pysyvä vaikutus Venäjän kykyyn käyttää tavanomaista sotilaallista voimaa.

Vuosien 2005–2018 välillä modernisoitu kalusto ei ole auttanut Venäjää saamaan Ukrainaa haltuunsa. Venäjä panosti vuosien ajan ilma-, maa- ja merivoimiensa modernisointiin kaksinkertaistamalla puolustusbudjetin vuosien 2005–2018 välillä.

Materiaalisesta ylivoimasta ei ole ollut apua, sillä Venäjä on epäonnistunut strategisessa suunnittelussa ja operatiivisessa toiminnassa Ukrainassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä lähettänyt varastoista lisää panssariajoneuvoja Ukrainaan

Venäjä on ryhtynyt toimiin korvatakseen "merkittävät kalustomenetykset" Ukrainan sodassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC Ukrainan armeijan tiedustelutietoihin viitaten.

Ukrainan armeija sanoo, että Venäjän armeijan varastoista on lähetetty 27.4. ja 2.5. välisenä aikana 17 panssarivaunua ja 60 rynnäkköpanssarivaunua Ukrainan alueita miehittäville joukoille.

Ukrainan armeija kertoo torjuneensa 12 venäläisten hyökkäystä Donetskin ja Luhanskin alueilla. Ukraina sanoo tuhonneensa taisteluissa panssarivaunuja, tykistöjärjestelmiä sekä sotilasajoneuvoja. Lisäksi Ukraina armeija kertoo Venäjän jatkaneen Ukrainan toiseksi suurimman kaupungin Harkovan pommittamista. Venäläiset ovat pommittaneet myös Harkovan esikaupunkialueita.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi