play

Britanniassa paunat ja unssit tekevät paluun – hallitus puhuu brexitin vapauksista

STT-Lehtikuva

Britanniassa perinteisiä paino- ja pituusmittoja voi jonkin ajan kuluttua käyttää ainoina mittoina. Näin ollen esimerkiksi kaupoissa ei enää tarvitse ilmoittaa paunan ja unssin rinnalla kiloja ja grammoja, kertoo brittilehti Times.

Hallitus on julkistanut traditionaalisten mittojen kunnianpalautusta koskevan suunnitelmansa. Paluu vanhaan on mahdollista, koska Britannia ei enää kuulu EU:hun.

Muutosta varten hallitus säätää lain, joka astuu voimaan brexit-ministeri David Frostin mukaan aikanaan. Hänen mukaansa kyse on osa laajempaa kokonaisuutta "hyödyntää brexitin vapauksia" niin, että Britannian säännöt ja määräykset "palvelevat parhaimmin Britannian kansallista etua".

–  Meillä on nyt mahdollisuus tehdä asioita toisin ja varmistaa, että brexitin vapauksia käytetään auttamaan liike-elämää ja kansalaisia pärjäämään ja menestymään, Frost sanoi Timesin mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

EU:n paino- ja pituusmittadirektiivi astui voimaan vuonna 2000. Tuonkin jälkeen tavaroiden hinnoittelussa voitiin käyttää vanhoja painomittoja, mutta niiden rinnalla hinta piti ilmoittaa grammoissa ja kiloissa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi