play

Burkina Fasossa 80 ihmistä kuollut jihadistihyökkäyksessä – isku oli jo kolmas parin viikon sisällä

STT-Lehtikuva

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Burkina Fasossa 80 ihmistä on kuollut jihadistien hyökkäyksessä. Kuolleista 65 oli siviilejä ja loput poliiseja, kertoo maan hallitus. Isku oli jo kolmas parin viikon sisällä.

Burkina Fasossa on kärsitty jihadistihyökkäyksistä jo usean vuoden ajan. Muun muassa terroristijärjestö al-Qaidaan kytköksissä olevat hyökkääjät tulevat rajan yli naapurimaasta Malista, josta käsin tehdään hyökkäyksiä myös rajan yli toiseen naapurimaahan Nigeriin.

YK:n mukaan näissä kolmessa maassa tuhansia siviilejä ja sotilaita on kuollut hyökkäyksissä ja yli kaksi miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan.

Suojelukaan ei aina auta

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Burkina Fasossa hyökkäyksissä on kuollut noin 1  500 ihmistä ja niiden seurauksena noin 1,3 miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan. Pelkästään elokuun aikana hyökkäyksissä on kuollut yli 90 ihmistä.

Kesäkuun alussa tapahtui maan tähän mennessä pahin hyökkäys, kun aseistautuneet joukot tappoivat ainakin 132 ihmistä maan koillisosassa sijaitsevassa Solhan kylässä. Kuolleiden joukossa oli myös lapsia.

–  Jokaisen hyökkäyksen jälkeen sanomme, että tämä oli pahin. Mutta aina tulee seuraava, muistuttaen meitä siitä, että pahempaa on luvassa, sanoi liikemies Bassirou Sedogo uutistoimisto AFP:lle.

–  Jos he pystyvät tappamaan niin monta turvasaattueessa olevaa siviiliä, se tarkoittaa, että kukaan alueella oleva ei ole näiltä hyökkäyksiltä turvassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muun muassa poliisit ovat suojelleet alueen siviiliväestöä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi