play

Zelenskyi erottaa Ukrainan puolustusministerin virastaan

Kuva: Sergei Chuzavkov

STT

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoo erottavansa puolustusministeri Oleksi Reznikovin virastaan. Uudeksi puolustusministeriksi hän esittää ukrainalaispoliitikko Rustem Umerovia. Zelenskyi kertoo asiasta muun muassa Telegram-tilillään.

–  Uskon, että ministeriö tarvitsee uusia toimintatapoja, Zelenskyi perusteli päätöstään.

Ministerinvaihdos vaatii vielä maan parlamentin hyväksynnän. Zelenskyi kertoo odottavansa, että parlamentti tukee hänen esitystään Umerovin nimityksestä.

Reznikov on ollut viime aikoina sotilastarvikkeisiin liittyvien korruptiosyytösten kohteena. Mediatietojen mukaan hän oli allekirjoittanut viime vuoden lopulla sopimuksen turkkilaisen yrityksen kanssa taisteluasujen toimittamisesta. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen hinta on kuitenkin kolminkertaistunut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Reznikov on kiistänyt syytökset valheellisina ja vakuuttanut, että laskutetut hinnat ovat vastanneet ilmoitettuja.

Aiemman asevoimien tarvikkeisiin liittyneen korruptioskandaalin seurauksena korkea-arvoisia ukrainalaisvirkamiehiä erotettiin virasta tammikuussa.

Elokuun alussa presidentti Zelenskyi erotti kaikki asevoimien värväyksestä vastaavat alueelliset virkamiehet. Ratkaisulla oli määrä kitkeä korruptiota, johon oli liittynyt muun muassa tapauksia, joissa joidenkin varusmiesten oli annettu paeta sotilaspalveluksesta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi