play

CIA:n johtaja CBS:lle: Kiina harkitsemassa aseiden toimittamista Venäjälle

Kuva: Noel Celis

STT

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtajan Bill Burnsin mukaan Kiina harkitsee aseiden toimittamista Venäjälle.

Burns kertoi asiasta CBS Newsin haastattelussa. Hänen mukaansa Kiina ei kuitenkaan ole tehnyt asiasta vielä päätöstä eikä mitään aseistusta ole vielä toimitettu. Burnsin mukaan asia tuodaan julkisuuteen, jotta Kiinaa voitaisiin estää tekemästä päätöstä.

Hänen mukaansa päätös viedä aseita Venäjälle olisi erittäin riskialtis ja harkitsematon.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on jo aiemmin ilmoittanut Yhdysvaltojen toimivan, mikäli Kiina toimittaa Venäjälle aseita. Hän kuitenkin huomautti, ettei usko Kiinan ryhtyvän siihen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Presidentti sanoi kertoneensa viime kesänä Kiinan presidentille taloudellisista seurauksista, joihin aseiden vienti Venäjälle johtaa.

Kiina on pyrkinyt pysymään Ukrainassa käytävän sodan osalta neutraalina, mutta on samaan aikaan ylläpitänyt läheisiä suhteita liittolaiseensa Venäjään. Se ei ole suoraan tuominnut Venäjän toimia.

Sekä Ranskan presidentti Emmanuel Macron että Venäjän liittolainen, Valko-Venäjän itsevaltainen johtaja Aljaksandr Lukashenka ilmoittivat lauantaina matkustavansa Kiinaan lähiaikoina.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi