play

Bidenin 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketti meni läpi kongressissa – äänestys sosiaaliturvaa koskevasta lakipaketista lykättiin

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. LEHTIKUVA/AFP

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on hyväksynyt 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketin. Äänestystä on kuvattu kumileimasimeksi, sillä moni republikaani oli asettunut tukemaan demokraattipresidentin uudistuspakettia.

Presidentti Joe Bidenin lakipaketilla kunnostetaan Yhdysvaltain rapistuvaa liikenneverkkoa ja tietoliikenneyhteyksiä ja luodaan samalla työpaikkoja. Sillä on määrä parantaa myös maan internetyhteyksiä.

Paketti meni elokuussa läpi senaatissa.

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kertoi aiemmin, että äänestystä Bidenin sosiaaliturvaa laajentavasta lakipaketista sen sijaan lykättiin. Pelosi sanoi eräiden edustajainhuoneen jäsenten haluavan lisäselvityksiä paketin talousvaikutuksista, ja hänen mukaansa tätä toivetta kunnioitetaan. Hän arvioi, että riippumaton selvitys voisi olla saatavilla noin viikon kuluessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Demokraattijohtajat olivat toivoneet äänestystä jopa 1,85 biljoonan suuruisesta Build Back Better -nimellä kulkevasta sosiaaliturvapaketista jo torstaina, mutta silloinkin oli vielä epäselvää, onko riittävän moni edustaja sen kannalla. Nyt ainakin kuusi demokraattiedustajaa ei ollut valmis tukemaan pakettia ilman lisätietoja, minkä vuoksi Pelosi lykkäsi äänestystä.

Lakipaketit tärkeitä Bidenille

Massiivisten, yhteensä kolmen biljoonan dollarin lakipakettien tarkoitus on pumpata rahaa Yhdysvaltain infrastruktuuriin sekä laajentaa sosiaaliturvaa.

Infrastruktuuripaketti läpäisi senaatin jo elokuussa, ja sen läpimenoa edustajainhuoneessa pidettiin muodollisuutena, jonka jälkeen Biden pääsisi allekirjoittamaan lain voimaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sosiaaliturvapaketti puolestaan sisältää yhteiskunnan turvaverkkojen laajentamisen lisäksi muun muassa rahaa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Sen pitäisi edustajainhuoneen jälkeen saada vielä senaatin siunaus.

Lakipaketteja pidetään tärkeinä koko Bidenin presidenttikauden onnistumisen kannalta. Äänestykset niistä ovat lykkääntyneet useasti, kun demokraatit ovat nahistelleet keskenään kuukausien ajan niiden sisällöstä.

Maltilliset demokraatit, etunenässä Länsi-Virginian senaattori Joe Manchin, ovat suhtautuneet nihkeästi liian tuntuvaan valtion menojen kasvattamiseen, ja heidän vaatimuksestaan Bidenin lakipaketteja on karsittu. Manchin sanoi jälleen torstaina, ettei aio äänestää paketin puolesta sen nykymuodossa, vaikka se läpäisisi edustajainhuoneen. Maltilliset demokraatit ovat myös vaatineet äänestysten lykkäämistä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi