play

Venäjä on rakentanut valtavia puolustusjärjestelmiä Ukrainan vastahyökkäyksen varalta – Useita lapsia haavoittui Venäjän ohjusiskussa

Ukrainalaisia sotilaita mutaisella tiellä lähellä Donetskin alueella sijaitsevaa Bahmutin kaupunkia.

Ukrainalaisia sotilaita mutaisella tiellä lähellä Donetskin alueella sijaitsevaa Bahmutin kaupunkia. Kuva: Dimitar Dilkoff / AFP

AFP / STT

Venäjä on vahvistanut etenkin miehitetyn Krimin niemimaan pohjoisrajaa rakentamalla puolustusjärjestelmiä, jollaisia ei ole tehty missään muualla vuosikymmeniin, kertoi Britannian puolustusministeriö maanantaina kuvamateriaalinsa perusteella tiedustelukatsauksessaan.

Viime kesästä saakka rakennettuja puolustusjärjestelmiä ei ole tehty vain nykyisen etulinjan läheisyyteen vaan myös syvälle sellaisille alueille, joita Venäjä hallitsee. Venäjällä on muun muassa kaivettu satoja kilometrejä juoksuhautoja maan rajojen sisäpuolelle Belgorodin ja Kurskin alueille.

Britannian puolustusministeriön mukaan järjestelmät toisaalta osoittavat, että Venäjä on vakavasti huolissaan Ukrainan mahdollisesta läpimurrosta.

Toisaalta ministeriö arvelee, että osa työstä on todennäköisesti tehty paikallisten komentajien ja poliitikkojen käskystä vahvistamaan virallista narratiivia, jonka mukaan sotilasliitto Nato ja Ukraina uhkaavat Venäjää.

Ukrainassa ainakin 34 ihmistä haavoittui ohjushyökkäyksissä Dnipropetrovskin alueelle maan keskiosassa, kertoivat paikallisviranomaiset maanantaina. Haavoittuneista viisi on lapsia.

Ukrainan mukaan sen ilmatorjunnan onnistui pudottaa 15 maahan ammutusta 18 ohjuksesta maanantain vastaisena yönä. Venäjän puolustusministeriö kertoi tehneensä yöllä täsmäiskuja Ukrainan ammusvarikoihin ja osuneensa kaikkiin aikomiinsa kohteisiin.

Lisäksi ukrainalaisviranomaiset ovat kertoneet Venäjän joukkojen tappaneen yhden ihmisen ja haavoittaneen kolmea Hersonin alueella vuorokauden aikana. Venäjä hallitsee osia alueesta, vaikka se vetäytyi alueen pääkaupungista viime marraskuussa.

Venäjällä tavarajuna suistui raiteilta Brjanskissa lähellä Ukrainan rajaa, koska kiskoille oli pantu räjähteitä, kertoivat paikallisviranomaiset maanantaina. Valko-Venäjän liikenneministeriö tiedotti myöhemmin, että kyse oli valkovenäläisestä junasta, joka oli matkalla Valko-Venäjän Homelista Brjanskiin.

Brjanskin alueen kuvernöörin Aleksandr Bogomazin Telegram-viestin mukaan kukaan ei loukkaantunut tapahtuman seurauksena.

Pohjoisen Leningradin alueen kuvernööri Aleksandr Drozdenko puolestaan kertoi maanantaina, että alueen sähkölinjoja on katkennut räjähdyksien vuoksi. Kuvernöörin mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on aloittanut rikostutkinnan "sabotaasista".

Sekä Venäjällä että Valko-Venäjällä on tapahtunut rautateihin kohdistunutta ilkivaltaa sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vuosi sitten helmikuussa. Iskuista on syytetty ukrainalaisia partisaaneja.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi