play

G7-maat kookoontuvat käsittelemään Afganistanin kriisiytynyttä tilannetta

Johnson sanoi Twitterissä, että kansainvälisen yhteisön on toimittava yhdessä evakuointien varmistamiseksi, afganistanilaisten tukemiseksi ja humanitaarisen kriisin välttämiseksi.  LEHTIKUVA / AFP

Johnson sanoi Twitterissä, että kansainvälisen yhteisön on toimittava yhdessä evakuointien varmistamiseksi, afganistanilaisten tukemiseksi ja humanitaarisen kriisin välttämiseksi. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Suurista kansantalouksista koostuva G7-ryhmä kokoontuu käsittelemään Afganistanin sekasortoista tilannetta ensi viikolla, kertoo Britannian pääministeri Boris Johnson.

Britannian lisäksi muun muassa Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan, Japanin ja EU:n edustuksen käsittävä ryhmä kokoontuu virtuaalisesti tiistaina.

Johnson sanoi Twitterissä, että kansainvälisen yhteisön on toimittava yhdessä evakuointien varmistamiseksi, afganistanilaisten tukemiseksi ja humanitaarisen kriisin välttämiseksi.

Ääriliike Taleban on ottanut Afganistanin hallintaansa. Viime viikonvaihteessa Taleban-joukot valtasivat pääkaupunki Kabulin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

G7-ryhmä on kehottanut Talebania tarjoamaan turvallista poistumista kaikille Afganistanista pois pyrkiville. G7-ryhmän ulkoministerit sanoivat aiemmin tällä viikolla antamassaan lausunnossa, että maat yrittävät kaikkensa evakuoidakseen haavoittuvaisia ihmisiä pääkaupunki Kabulin lentokentältä.

Kokouksen asialistalla uskotaan olevan ainakin keskustelu Yhdysvaltojen turvaamisoperaation päättymisen aikataulusta. Yhdysvallat on ilmoittanut vetäytyvänsä Afganistanista elokuun loppuun mennessä.

Yhdysvalloilla on keskeinen rooli evakuoinneissa, sillä tuhannet yhdysvaltalaissotilaat turvaavat tällä hetkellä Kabulin lentokenttää ja sieltä tehtävää evakuointioperaatiota. Yhdysvaltojen liittolaismaat, kuten Britannia, ovat tukeneet ajatusta aikataulun takarajan venyttämisestä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi