play

Haitissa surmatun presidentti Moisen puoliso kertoo salamurhan tapahtuneen "silmänräpäyksessä"

Jovenel Moise ja Martine Moise vuonna 2018. LEHTIKUVA/AFP

Jovenel Moise ja Martine Moise vuonna 2018. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Karibialla sijaitsevassa Haitissa surmatun presidentin Jovenel Moisen puoliso kertoo, että salamurha tapahtui "silmänräpäyksessä". Puoliso Martine Moise haavoittui itse paikallista aikaa keskiviikkoyönä toteutetussa salamurhassa.

Britannian yleisradioyhtiö kirjoittaa, että Martine Moise lennätettiin sairaalahoitoon Yhdysvaltoihin. Hän kommentoi tapahtumia ensimmäistä kertaa julkaisemalla ääniviestin . Uutistoimisto AFP on saanut varmistuksen viestin aitoudesta maan kulttuuri- ja viestintäministeriltä.

–  Silmänräpäyksessä palkkasoturit tulivat kotiini ja ampuivat mieheni täyteen luoteja, Moise sanoi AFP:n mukaan haitinkreoliksi.

–  Hänelle ei annettu mahdollisuutta sanoa sanakaan, Moise jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi on kertonut aiemmin, että presidentin salamurhaan osallistui 28 ihmistä. 17 ihmistä on otettu kiinni. Kolmen kerrotaan kuolleen. Poliisi ei ole kertonut julkisuudessa surman motiiveista.

Martine Moisen mukaan presidentti surmattiin poliittisista syistä. BBC kertoo Martine Moisen maininneen kansanäänestyksen presidentin valtaoikeuksien kasvattamisesta.

Apupyyntö YK:lle ja Yhdysvalloille

Vuodesta 2017 vallassa olleen presidentin salamurha on suistanut köyhän ja väkivaltaisuuksista kärsivän maan kaaokseen. Maalla ei ole tällä hetkellä presidenttiä tai toimivaa parlamenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Loppuviikosta uutisoitiin, että Haiti on pyytänyt apujoukkoja YK:lta ja Yhdysvalloista muun muassa satamien ja lentokentän turvaamiseksi.

Yhdysvaltalaisviranomainen on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että joukkoja ei oltaisi lähettämässä Haitiin.

Yhdysvallat on aiemmin sanonut, että se on lähettämässä liittovaltion poliisista eli FBI:sta apua Haitiin mahdollisimman pian.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi