play

HS: Zaporižžjassa ei näy merkkejä Ukrainan vastahyökkäyksestä – rintamakaupungin havainto Venäjän pommeista: "Osa vuosimallia 1946"

Kaikki osapuolet odottavat Ukrainan vastahyökkäystä. Helsingin Sanomien mukaan Zaporižžjassa siitä ei näy merkkejä.

Kaikki osapuolet odottavat Ukrainan vastahyökkäystä. Helsingin Sanomien mukaan Zaporižžjassa siitä ei näy merkkejä. Kuva: Genya Savilov / AFP

Henna Sotamaa-Leino

Ukrainan Zaporižžjassa ei tällä hetkellä näy merkkejä Ukrainan vastahyökkäykseen viittaavista saattueista tai valmistelusta, kertoo Helsingin Sanomat. Moni pitää vastahyökkäykselle luontevimpana juuri Zaporižžjasta etelään kulkevaa reittiä Melitopoliin ja Asovanmeren rannalle.

Myös Ukrainan Melitopoliin huhtikuun alussa tekemät ohjusiskut voisivat olla hyökkäystä ennakoivaa varastojen tuhoamista.

HS:n toimittaja ja kuvaaja tapaavat Zaporižžjassa yksittäisiä sotilaita. Yksi sotilaista toteaa HS:lle, että he kuulisivat viimeisenä vastahyökkäyksestä.

–Vaikeaa täällä on. He ovat kaivautuneet syvälle poteroihinsa meitä odottamaan. He petraavat koko ajan. Nyt hekin ovat oppineet tiputtamaan kranaatteja lennokeilla. He ampuvat paljon, me yritämme säästää ammuksia, toinen sotilas sanoo HS:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rintaman tuntumassa sijaitsevaa pikkukaupunkia Orihivia Venäjä ampuu joka päivä kymmeniä kertoja tykistöllä, kranaatinheittimillä ja raketeilla. Varakaupunginjohtaja Svitlana Mandrytšin mukaan viimeisin vitsaus ovat puolen ja puolentoista tonnin ohjattavat FAB-liitopommit, joita voi laukaista lentokoneesta 30 kilometrin päästä.

– Osa pommeista on vuosimallia 1946, Mandrytš sanoo HS:lle.

Hieman etäämmällä rintamasta HS:n toimittaja ja kuvaaja tapaavat 128. prikaatin sotilaita. Yksi heistä on Oleksandr. Hänen mukaansa venäläiset oppivat virheistään.

– Nyt he torjuvat jo lennokkeja ja käyttävät ballistisia laskimia. He ovat kokeilleet todella erilaisia taktiikoita, joista osa on ollut menestyksekkäitä. Tämä on sotaa, kaikki yrittävät päihittää vihollisen. Mutta tarkkuudessa ja nopeudessa meillä on yhä etu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vastahyökkäyksestä Oleksandr sanoo, että komentajilla on aina jotain mielessä.

– Ei meille kerrota kuin tunti etukäteen, että pakatkaa varusteenne, hän sanoo HS:lle.

128. prikaati osallistui syksyllä vastahyökkäykseen Hersonissa.

– Hersonissa meillä oli vähemmän jalkaväen aseistusta, panssarivaunuja ja tykkejä kuin nyt, joten luulen, että meillä on mahdollisuuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi