play

Venäjä väitti kostaneensa Ukrainalle Makijivkan iskun ja surmanneensa satoja ukrainalaissotilaita Kramatorskissa – alueella ei nähty merkkejä uhreista

Paikallinen asukas ylitti tuhottua siltaa Bahmutissa Donetskin alueella. Suurin osa alueen asukkaista on jo lähtenyt taisteluiden jaloista.

Paikallinen asukas ylitti tuhottua siltaa Bahmutissa Donetskin alueella. Suurin osa alueen asukkaista on jo lähtenyt taisteluiden jaloista. Kuva: Dimitar Dilkoff / Lehtikuva/AFP

Hannu Aaltonen, Ayla Albayrak / STT

Venäjä sanoo kostaneensa Ukrainalle sen uutenavuotena tekemän tuhoisan, kymmeniä venäläissotilaita surmanneen iskun Makijivkassa pommittamalla ukrainalaissotilaiden majapaikkoja Kramatorskissa.

Venäjä ei kertonut, milloin tarkalleen iskut tehtiin, mutta Donetskin alueen kuvernöörin Pavlo Kyrylenkon mukaan Venäjä teki Kramatorskiin seitsemän raketti-iskua.

Venäjä väitti surmanneensa Kramatorskissa yli 600 ukrainalaissotilasta, mutta lukua ei voitu vahvistaa muista lähteistä. Kramatorskin kaupunginjohtaja kertoi Guardianin mukaan Facebookissa, että vaikka iskut olivat vaurioittaneet useita rakennuksia, kukaan ei ollut kuollut.

–  Tämä on hölynpölyä, totesi Venäjän väitteestä myös Serhi Tsherevatyi, Ukrainan armeijan itäisen osaston edustaja CNN:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

CNN:n paikalla olevan toimittajaryhmän mukaan Kramatorskissa ei sunnuntaina näkynyt merkkejä suuresta uhrien määrästä alueella, kuten epätavallista liikehdintää kaupungissa tai kaupungin ruumishuoneen liepeillä.

Myös paikalla olleet uutistoimisto AFP:n toimittajat kertoivat kuulleensa ainakin neljä räjähdystä ennen keskiyötä paikallista aikaa lauantaina Kramatorskissa, itäisessä Donetskissa, mutta hekään eivät nähneet merkkejä iskujen vaatimista uhreista.

Venäjä oli julistanut Ukrainassa tulitauon ortodoksisen joulun ajaksi, mutta useiden lähteiden mukaan tulitauko ei pitänyt. Ainakin kaksi, joidenkin lähteiden mukaan kolme ihmistä kuoli iskuissa sen aikana. Venäjä väitti noudattaneensa tulitaukoa, mutta myönsi vastanneensa Ukrainan hyökkäyksiin.

Venäjä on viimeksi kuluneiden viikkojen aikana vahvistanut puolustustaan Zaporizhzhjan alueen keskiosissa Etelä-Ukrainassa. Erityisen huomion kohteena on ollut Vasilyvkan ja Orikhivin kaupunkien välinen alue, kertoi Britannian puolustusministeriö sunnuntaisessa tiedusteluraportissaan Twitterissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Raportin mukaan näyttäisi siltä, että Venäjä varautuu Ukrainan suureen vastahyökkäykseen joko Zaporizhzhjassa tai Luhanskin alueen pohjoisosassa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi