play

EU:n koronatartuntoihin jyrkkä kasvu elokuun alkuun mennessä, varoittaa Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus

Terveydenhuollon työntekijä otti koronatestiä Lambarossa Acehin alueella Indonesiassa perjantaina. LEHTIKUVA/AFP

Terveydenhuollon työntekijä otti koronatestiä Lambarossa Acehin alueella Indonesiassa perjantaina. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

EU-alueen koronatartuntojen määrään on odotettavissa jyrkkä kasvu elokuun alkuun mennessä, varoittaa Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus ECDC. Keskuksen mukaan tartuntojen määrä voi viisinkertaistua nykyisestä.

ECDC:n toimialue kattaa Euroopan unionin lisäksi Norjan ja Islannin. Tällä alueella on odotettavissa ECDC:n mukaan heinä-elokuun taitteessa 420 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Vastaava tartuntaluku oli viime viikolla 90.

Elokuun alkupuolella tartuntoja on ECDC:n arvion mukaan jo 620 sataatuhatta asukasta kohden.

Tartuntojen odotetaan painottuvan nyt nuorempiin ikäluokkiin, etenkin 15–24-vuotiaisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valvontakeskuksen mukaan epidemian paheneminen liittyy koronan herkästi tarttuvan deltavariantin leviämiseen sekä siihen, että Euroopan maat ovat höllentämässä koronarajoituksiaan.

Rokotukset estävät kuolemia

Myös sairaalahoitoon joutuvien ja koronaan liittyvien kuolemien määrän odotetaan kohoavan unionissa, vaikkakin hitaammin. Näiden lukujen nousua hillitsee ECDC:n mukaan rokotusten eteneminen.

Koronaan liittyvien kuolemien odotetaan lisääntyvän EU:ssa esimerkiksi Kreikassa, Liettuassa, Hollannissa, Portugalissa ja Espanjassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tukholmassa toimiva valvontakeskus varoitti viime kuussa, että koronan deltavariantti on tartunnan syy 90 prosentissa EU:n uusista koronatapauksista elokuun loppuun mennessä.

EU-jäsenmaista Unkari ilmoitti tänään tiukentavansa koronarokotusten vaatimuksiaan siten, että rokotukset tulevat pakollisiksi kaikille terveydenhuollon työntekijöille. Saman päätöksen ovat tehneet aiemmin, Ranska, Italia ja Kreikka.

Kyseenalainen lääke hätäkäyttöön

Aasiassa maailman neljänneksi väkirikkain valtio, Indonesia, on muodostumassa koronapesäkkeeksi, kertoo Australialainen yleisradioyhtiö . Indonesiassa todetaan päivittäin kymmeniätuhansia uusia viruksen tartuntoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Indonesia taistelee nyt epidemian "pahinta mahdollista skenaariota" vastaan, myönsi ministeri Luhut Pandjaitan, joka vastaa maassa muun muassa investoinneista. Hänen mukaansa hallitus valmistautuu edelleen koronavirustapausten määrän kasvuun, kun koronan deltavariantti leviää. Hän muistutti, että deltamuunnoksella on kahden tai kolmen viikon itämisaika.

Indonesian elintarvike- ja lääkevirasto (BPOM) on hyväksynyt loislääke ivermektiinin hätäkäyttöön koronaa vastaan. Maailman terveysjärjestö WHO on suositellut, että ivermektiiniä ei tule käyttää koronaviruksen aiheuttaman taudin hoitoon. Lääkettä on käytetty hengitystiesairauksien hoitoon joissakin maissa, kuten Intiassa.

Indonesian väkiluku on noin 270 miljoonaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi