play

Interfax: Kahdelle venäläissotilaalle 11,5 vuoden vankeustuomiot ukrainalaiskylien tulittamisesta

STT-Lehtikuva

Kahdelle venäläissotilaalle on langetettu 11 vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomiot siviilikohteiden tulittamisesta Ukrainassa. Asiasta kertoo ukrainalainen uutistoimisto Interfax.

Ukrainassa käydyn sotarikosoikeudenkäynnin päätteeksi Aleksandr Bobykinin ja Aleksandr Ivanovin katsottiin syyllistyneen kahden Harkovan alueella sijaitsevan ukrainalaiskylän tulittamiseen raketeilla Venäjän hyökkäyksen alkuvaiheessa.

Molemmat ovat Interfaxin mukaan myöntäneet syyllisyytensä. Interfax kertoo, että sotilaiden puolustus oli pyytänyt lievempää rangaistusta sillä perusteella, että sotilaat olivat noudattaneet käskyjä ja toimineet pakotettuina.

Venäläissotilaita edustavat ukrainalaiset asianajajat kertovat, etteivät he ole olleet yhteydessä Venäjän armeijan tai oikeuslaitoksen edustajiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sotilaiden oikeudenkäynneille Ukrainassa on odotettavissa jatkoa. Ukrainan mukaan Venäjän hyökkäykseen liittyviä sotarikostutkintoja on avattu tuhansia.

Viime viikolla Ukrainassa tuomittiin 21-vuotias venäläissotilas elinkautiseen vankeuteen siviilin ampumisesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi