play

Iranin ehdotukset ydinsopimukseen eivät kelpaa Yhdysvalloille

STT-Lehtikuva

Yhdysvallat kertoo saaneensa Iranilta uuden vastauksen ydinsopimuksen elvyttämiseksi, mutta maan ulkoministeriön mielestä Iranin ehdotukset eivät ole "rakentavia".

Yhdysvallat ja Iran käyvät neuvotteluja sopimuksesta EU:n välittäjien kautta. EU:n ulkosuhteista vastaava Josep Borrell sanoi aiemmin tällä viikolla toivovansa tilanteeseen ratkaisua jo lähipäivinä.

Elokuussa EU esitteli tekstin, jota se kutsui lopulliseksi. Iran ehdotti tekstiin muutoksia, jotka kelpasivat eurooppalaisille, ja sen jälkeen viestejä on välitetty Iranin ja Yhdysvaltojen kesken.

Ydinohjelmasta solmittiin monenkeskinen sopimus vuonna 2015. Iran sitoutui silloin rikastamaan uraania korkeintaan 3,67 prosenttiin. Vastineeksi Iran sai helpotuksia talouspakotteisiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvallat irtautui Iranin ydinsopimuksesta vuonna 2018 presidentti Donald Trumpin kaudella ja määräsi maalle uusia pakotteita. Seuraavana vuonna Iran alkoi ylittää ydinsopimuksessa asetettuja rajoituksia.

Nykyisen presidentin Joe Bidenin tavoitteena on ollut elvyttää sopimus, mutta Yhdysvallat ei ole halunnut käydä neuvottelujen yksityiskohtia läpi julkisuudessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi