play

Iranin protesteissa turvallisuusjoukot ovat surmanneet ainakin 326 ihmistä, ihmisoikeusjärjestö kertoo

Protestit hallitusta vastaan ovat jatkuneet Iranissa jo lähes kaksi kuukautta. Kuva Zahedanin kaupungista maan itäosasta.
LEHTIKUVA /AFP

Protestit hallitusta vastaan ovat jatkuneet Iranissa jo lähes kaksi kuukautta. Kuva Zahedanin kaupungista maan itäosasta. LEHTIKUVA /AFP

STT-Lehtikuva

Iranissa pian kaksi kuukautta jatkuneiden mielenosoitusten aikana turvallisuusjoukot ovat surmanneet ainakin 326 ihmistä, kertoo ihmisoikeusjärjestö Iran Human Rights. Uhriluku on kasvanut 22:lla viime viikon päivityksestä.

Kuolleiden joukossa on 25 naista ja 43 lasta. Kuolemantapauksista 123 on kirjattu Sistan-Baluchistanin provinssissa Iranin kaakkoisosassa.

Järjestön mukaan todellinen kuolonuhrien määrä on suurempi, sillä tutkinnassa on lukuisia kuolemantapauksia.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet YK-vetoista kansainvälistä tutkintaa Iranin hallinnon toiminnasta mielenosoittajia kohtaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iranin protestit puhkesivat syyskuussa, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli maan siveyspoliisin hallussa. Hänet oli pidätetty "väärin puetun" päähuivin takia. Aluksi mielenosoitukset kohdistuivat Iranin ankariin pukeutumissääntöihin naisille, mutta sittemmin ne ovat kasvaneet laajemmaksi pappisvallan vastaiseksi protestiliikkeeksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi