play

Iranissa annettiin ensimmäinen kuolemantuomio tämän syksyn mielenosoituksista

STT-Lehtikuva

Iranissa on langetettu ensimmäinen kuolemantuomio hallintoa vastustaviin mielenosoituksiin osallistuneelle henkilölle, maan oikeuslaitos kertoi sunnuntaina. Iranin hallinto kutsuu mielenosoituksia mellakoiksi.

Oikeusistuin maan pääkaupungissa Teheranissa tuomitsi syytetyn kuolemaan. Hänen katsottiin syyllistyneen muun muassa hallintorakennuksen sytyttämiseen tuleen ja vihollisuuteen Jumalaa kohtaan, mikä on yksi vakavimmista rikoksista Iranissa.

Toinen teheranilainen oikeusistuin taas tuomitsi viisi mielenosoittajaa 5–10 vuoden vankeustuomioihin.

Kaikki tuomitut voivat valittaa tuomioistaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iranin protestit alkoivat syyskuussa, kun 22-vuotias Mahsa Amini kuoli maan siveyspoliisin hallussa. Mielenosoitukset naisten oikeuksien puolesta ovat kasvaneet laajaksi Iranin hallinnon vastaiseksi protestiliikkeeksi.

Tuhansia mielenosoittajia on pidätetty, ja Iran Human Rights -ihmisoikeusjärjestön mukaan turvallisuusjoukot ovat surmanneet ainakin 326 mielenosoittajaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi