play

Italian poliisi teki etsintöjä väkivaltaan yllyttäneiden rokotevastustajien koteihin

STT-Lehtikuva

Italian poliisi on tehnyt kotietsintöjä radikaalien koronarokotusvastustajien luokse. Rokotusvastustajat olivat pikaviestipalvelu Telegramissa yllyttäneet väkivaltaan pääministeri Mario Draghia, poliisia, lääkäreitä, tutkijoita, toimittajia ja muita julkisuuden henkilöitä vastaan.

Viesteissä oli puhuttu hirttämisestä, ampumisesta ja polvien murskaamisesta. Lisäksi niissä puhuttiin marssista Roomaan, viitaten vuoden 1922 kapinaan, jonka myötä fasistit nousivat valtaan Italiassa.

Rokotuksia vastustavaa viestiryhmää on väkivaltafantasioiden lisäksi käytetty koronarajoituksia vastustavien mielenosoitusten järjestämiseen. Kotietsinnät tehtiin 17 ryhmään kuuluvan henkilön luokse, jotka olivat toistuvasti yllyttäneet vihaan ja vakavien rikosten tekemiseen.

Italiassa on lokakuun puolivälistä lähtien vaadittu koronatodistusta kaikilla työpaikoilla. Todistus edellyttää joko rokotusten ottamista, negatiivista koronatestiä tai sairastettua tautia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niin sanotun vihreän passin vastustajat ovat tuominneet sen hyökkäykseksi yksilönvapautta kohtaan. Italian hallitus puolustaa todistuspakkoa keinona välttää uudet tiukat koronarajoitukset maassa.

Italia oli ensimmäinen Euroopan maa, jossa korona iski täydellä voimallaan alkuvuonna 2020. Yli 12-vuotiaista asukkaista 84 prosenttia on rokotettu.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi