play

Suomen Punainen Risti valmis lähettämään henkilöstöä ja materiaa Marokkoon

Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

STT

Suomen Punainen Risti (SPR) oli sunnuntaina aamupäivällä valmis lähettämään humanitaarista apua perjantaisen maanjäristyksen ravistelemaan Marokkoon. Paikan päällä olivat jo auttamassa Kansainvälinen Punainen Risti ja Marokon Punainen Puolikuu. SPR on osa samaa kansainvälistä humanitaarisen avun liikettä.

Kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski kertoi SPR:n olevan odottavassa tilassa. Punainen Puolikuu arvioi avun tarvetta, ja kansainvälinen Punainen Risti voi tarpeen mukaan kutsua myös suomalaisia apuun hyvinkin nopealla aikataululla.

–  Odotamme pyyntöä, ja jos meillä on sitä mitä pyydetään, lähdemme auttamaan. Kapasiteettia on, Saarikoski kertoi sunnuntaina aamupäivällä STT:n haastattelussa.

Saarikosken mukaan SPR:llä on pyynnöstä riippuen mahdollisuus lähettää Marokkoon massiivista materiaaliapua, joka koostuu esimerkiksi teltoista, huovista, makuualustoista, keittiötarvikkeista ja hygieniapakkauksista.

–  Pystymme periaatteellisella tasolla pystyttämään usean sadan, jopa tuhannen henkilön, leirejä.

SPR:llä on 1 400 ihmistä henkilöreservissään, ja sillä on tarvittaessa mahdollisuus lähettää reservistä arviolta 600 ihmistä Marokkoon.

Jos avunpyyntö tulisi, henkilöstöä olisi Saarikosken arvion mukaan mahdollista saada Marokkoon jo vuorokauden sisällä. Henkilöstö koostuisi esimerkiksi terveydenhuollon ja logistiikan ammattilaisista sekä operaatiokoordinaattoreista.

–  Jos avunpyyntö tulee, on kuitenkin hyvä ymmärtää, että apu tulee usein monen maan yhteistyönä ja katsomme mistä maasta apu on lähimpänä saatavilla sekä järkevin ja helpoin antaa, Saarikoski kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi