play

Joukko Turkissa olevia syyrialaispakolaisia suunnittelee pakoa EU:n alueelle

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on sanonut valmistelevansa noin miljoonan  syyrialaisen pakolaisen lähettämistä takaisin vapaaehtoispohjalta. LEHTIKUVA/AFP

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on sanonut valmistelevansa noin miljoonan syyrialaisen pakolaisen lähettämistä takaisin vapaaehtoispohjalta. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Joukko Syyriasta Turkkiin paenneita ihmisiä suunnittelee pakoa EU:n alueelle. Pakosuunnitelmat selviävät syyrialaispakolaisten viestipalvelu Telegramiin perustamalta kanavalta, joka on perustettu kuusi päivää sitten ja jolla on lähes 70  000 seuraajaa.

Telegram-kanavalla ihmisiä kehotetaan ottamaan mukaan makuupussit, teltat, pelastusliivit, vettä, säilykkeitä sekä ensiaputarvikkeita. Järjestäjät kertovat uutistoimisto AFP:lle, että ihmiset aiotaan jakaa korkeintaan 50 hengen ryhmiin, joista kullakin on oma johtajansa. Jotkut järjestäjistä asuvat jo EU:n alueella.

–  Olemme olleet Turkissa 10 vuotta. Meitä suojellaan... mutta länsimaiden on jaettava taakkaa, yhdessä ryhmän ylläpitäjän kanavalle kirjoittamassa viestissä sanotaan.

Turkissa oleskelee virallisesti noin 3,7 miljoonaa syyrialaispakolaista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyrian sisällissota alkoi vuonna 2011, ja lähes puoli miljoonaa ihmistä on kuollut sodan vuoksi. Lisäksi noin puolet Syyriassa ennen sotaa asuneesta väestöstä on joutunut pakenemaan.

Monet Turkissa oleskelevista syyrialaispakolaisista pelkäävät Turkin lähettävän heidät takaisin erityisesti sen jälkeen, kun Turkki on muuttanut suhtautumistaan Syyrian hallintoon. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on sanonut valmistelevansa noin miljoonan syyrialaisen pakolaisen lähettämistä takaisin vapaaehtoisesti.

Helmi- ja maaliskuussa 2020 kymmenettuhannet siirtolaiset lähestyivät Turkin ja Kreikan välistä rajaa sen jälkeen, kun Erdogan oli uhannut avata Turkin rajat Eurooppaan. Turkilla on yhteinen maaraja eurooppalaisvaltioista Kreikan ja Bulgarian kanssa. Sekä Kreikka että Bulgaria ovat EU:n jäsenmaita.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi