play

Joukko työntekijöitä on jättänyt Twitterin Elon Muskin uhkavaatimuksen jälkeen

Elon Musk esitti henkilökunnalle vaatimuksen tehdä pitkiä, intensiivisiä työpäiviä tai menettää työnsä. LEHTIKUVA/AFP

Elon Musk esitti henkilökunnalle vaatimuksen tehdä pitkiä, intensiivisiä työpäiviä tai menettää työnsä. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Joukko työntekijöitä on päättänyt jättää työpaikkansa Twitterissä sen jälkeen, kun sen uusi omistaja Elon Musk esitti henkilökunnalle uhkavaatimuksen tehdä pitkiä, intensiivisiä työpäiviä tai menettää työnsä.

Yhdysvaltalainen miljardööri vaati työntekijöitä ottamaan "äärimmäisen hardcore-asenteen" työhönsä ja sitoutumaan "uuteen Twitteriin" torstai-iltaan mennessä linkillä, joka oli lähetetty työntekijöiden sähköpostiin.

Musk on jo aiemmin erottanut puolet Twitterin 7  500 työntekijästä, kiristänyt etätyömahdollisuuksia ja lisännyt työtunteja sen jälkeen, kun hän osti Twitterin viime kuussa 44 miljardilla dollarilla.

Vain "poikkeukselliset työsuoritukset" hyväksytään

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vielä ei ole selvää, kuinka on moni päättänyt lähteä uhkavaatimuksen seurauksena.

–  Rakentaaksemme uraauurtavan Twitter 2.0:n ja menestyäksemme maailmassa, jossa kilpailu on kiristynyt, on meidän oltava äärimmäisen hardcore, Musk kirjoitti keskiviikkona lähetetyssä sisäisessä muistiossa, jonka uutistoimisto AFP sai käsiinsä.

–  Tämä tarkoittaa pitkiä työtunteja kovalla intensiteetillä. Ainoastaan poikkeukselliset suoritukset hyväksytään, Musk sanoi pyytäen työntekijöitä vahvistamaan sitoutumisensa vaateisiin torstai-iltaan mennessä.

Ne, jotka eivät vaatimusta hyväksyneet, joutuvat lähtemään. Lähtijät saavat kolmen kuukauden palkkansa suuruisen lopputilin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Samalla yhtiön johto on ilmoittanut Twitterin toimistojen suljetun väliaikaisesti siten, että työntekijät eivät pääse niihin kulkuluvallakaan.

–  Saatan olla poikkeuksellinen, mutta pahus sentään, en vain ole hardcore, ilmoitti yksi eronneista työntekijöistä, Andrea Horst, Twitterissä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Twitter ei ole vastannut kysymyksiin uusiin toimiin liittyen.

Musk luvannut "tyhmyyksiä"

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ailahtelevainen miljardööri on aiheuttanut hämmennystä päätöksillään myös Twitterin käyttäjien keskuudessa.

Hän muun muassa esitteli uuden järjestelmän Twitterin käyttäjien verifioimiseksi vain peruakseen sen muutaman tunnin jälkeen. Kyseessä oli uusi harmaa tunniste, jota oli tarkoitus käyttää tiettyjen "virallisten" Twitter-käyttäjien tunnistamiseksi, muun muassa hallitusten, suuryhtiöiden ja keskeisten medioiden tileillä.

–  Tapoin sen juuri äsken. Tiedoksi, Twitter tulee tekemään paljon tyhmiä juttuja lähikuukausien aikana. Me pidämme sen, mikä toimii, ja muutamme sen, mikä ei toimi, maailman rikkain mies tviittasi tuolloin.

Biden haluaisi tarkastella Muskin ulkomaisia suhteita

Viime kuussa yhdysvaltalaismediat myös kertoivat, että presidentti Joe Bidenin hallinto olisi punninnut mahdollista kansallisen turvallisuuden selvitystä Muskin Twitter-kauppaan liittyen.

Biden sanoi äskettäin, että voi olla syytä tarkastella myös Muskin ulkomaisia yhteistyökuvioita ja suhteita.

Kauppaa ovat rahoittaneet ainakin Saudi-Arabian kuningasperheeseen kuuluva liikemies Al-Walid ibn Talal ja Qatarin valtion sijoitusrahasto.

Musk on herättänyt kummastusta myös kommenteillaan Ukrainan sodasta ja Taiwanin asemasta. Hänen lausuntojaan on pidetty Venäjän ja Kiinan kantoja myötäilevinä. Välivaalien alla hän kehotti riippumattomia amerikkalaisäänestäjiä antamaan äänensä republikaaneille.

Muskilla on tiiviit liikesuhteet Kiinaan. Hänen johtamansa sähköautovalmistaja Tesla on kasvattanut tuotantoaan Shanghain tehtaallaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi