play

Mediat: Venäjä on ottanut haltuunsa Fortumin omaisuuden Venäjällä

Presidentti Vladimir Putinin allekirjoittaman asetuksen mukaan Venäjä voi ottaa väliaikaisesti haltuunsa ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta, jos Venäjän omaisuutta takavarikoidaan ulkomailla.

Presidentti Vladimir Putinin allekirjoittaman asetuksen mukaan Venäjä voi ottaa väliaikaisesti haltuunsa ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta, jos Venäjän omaisuutta takavarikoidaan ulkomailla. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

STT

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut asetuksen, jonka nojalla Venäjä on ottanut haltuunsa energiayhtiö Fortumin omaisuuden Venäjällä, kirjoittavat uutistoimistot Reuters ja Tass.

Tiistaina voimaan tulleen asetuksen mukaan Venäjä voi ottaa väliaikaisesti haltuunsa ulkomaisten yhtiöiden omaisuutta, mikäli Venäjän omaisuutta takavarikoidaan ulkomailla. Vastatoimet on pantu käytäntöön Fortumin ja sen entisen tytäryhtiön Uniperin osalta, joka myytiin Saksan valtiolle viime vuonna.

Asetuksessa todetaan, että yhtiöiden osakkeet on asetettu väliaikaisesti Venäjän valtion kiinteistöviraston haltuun. Asetusta perustellaan sillä, että Venäjän on ryhdyttävä kiireellisiin vastatoimiin Yhdysvaltojen ja muiden tahojen "epäystävällisinä ja kansainvälisen oikeuden vastaisina" pidettyihin toimiin, joita ei kuitenkaan määritellä sen tarkemmin.

Asetus ei muuta omistajuutta, eikä omistajilta viedä omaisuutta, kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass kiinteistöviraston todenneen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Omaisuuden haltuunotto on väliaikainen ja se tarkoittaa, että alkuperäisellä omistajalla ei ole enää oikeutta tehdä johtajuuteen liittyviä päätöksiä, virasto sanoi.

–  Hallinnoijalle annetaan valtuutetut, jotka sallivat sen varmistaa yrityksen toimintojen tehokkuuden, ottaen huomioon niiden tärkeyden Venäjän taloudelle, se lisäsi.

Virasto hallinnoi Tassin mukaan 98 prosentin osuutta Fortumin Venäjän toiminnasta ja liki 84 prosenttia Uperin venäläisestä tytäryhtiö Uniprosta.

Viraston mukaan listalle voidaan lisätä myös muita yhtiöitä tarpeen mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi