play

Pommiuhan vuoksi evakuoitu Billundin lentokenttä Tanskassa avattu liikenteelle

STT

Liikenne Tanskan Jyllannissa sijaitsevalle Billundin lentokentälle on avattu uudelleen. Lentokenttä evakuoitiin aiemmin lauantaina pommiuhan takia. Evakuointi johti lukuisten lentojen peruuntumiseen.

Uhkauksen jälkeen sekä matkustajia että henkilökuntaa kehotettiin poistumaan ja lentoliikenne kentällä keskeytettiin. Kaakkois-Jyllannin poliisi kehotti viestipalvelu X:ssä ihmisiä pysymään poissa kentältä.

Myöhemmin julkaistussa tiedotteessa poliisi ilmoitti, että evakuointi sujui rauhallisesti ja että poliisin ja puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat ja pommikoirat tutkivat lentokentän pommin varalta.

Kaakkois-Jyllannin poliisin apulaispoliisipäällikkö Michael Weiss kertoi tiedotustilaisuudessa poliisin tutkivan "jotain fyysistä", joka on viety pois lentokentältä.

–  On joitakin seikkoja, joiden vuoksi meidän oli suhtauduttava tähän vakavasti, mutta en voi tutkinnallisista syistä kertoa niistä, Weiss sanoi.

Weiss kertoi lisäksi, ettei pommiuhkausta ollut tehty puhelimitse, vaan se tapahtui paikan päällä lentokentällä.

Tanskan TV2 kertoi, että poliisin on nähty vievän kentältä pois miestä käsiraudoissa. Poliisi vahvisti myöhemmin ottaneensa yhden miehen kiinni liittyen pommiuhkaukseen. Poliisi kertoi myös tutkivansa, onko pommiuhkauksella yhteyttä lauantain vastaisena yönä tapahtuneeseen pankkiautomaatin räjäytykseen.

Weiss ei kommentoinut, onko pidätetty Tanskan kansalainen vai ulkomaalainen. Hän ei myöskään kommentoinut, onko pidätetty ollut aiemmin tekemisissä poliisin kanssa.

Billundin lentokenttä on Kööpenhaminan Kastrupin jälkeen Tanskan toiseksi suurin ja sijaitsee lähellä huvipuisto Legolandia. Kentän kautta matkusti viime vuonna liki neljä miljoonaa ihmistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi