play

Pitkälle toista tuhatta pidätetty Brasilian hallintorakennuksien valtauksien takia – yksi pidätysmääräyksen saaneista on maan entinen oikeusministeri

Brasilian entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat hyökkäsivät viikonloppuna maan hallintorakennuksiin. Kuvassa poliisivoimat kohtaavat kannattajia.

Brasilian entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat hyökkäsivät viikonloppuna maan hallintorakennuksiin. Kuvassa poliisivoimat kohtaavat kannattajia. Kuva: Andre Borges

STT

Brasiliassa yli 1 200 ihmistä on julistettu pidätetyiksi sen jälkeen, kun entisen presidentin Jair Bolsonaron kannattajat hyökkäsivät viikonloppuna maan hallintorakennuksiin. Viranomaisilla on viisi päivää aikaa nostaa viralliset syytteet pidätettyjä vastaan, kertoi yleisradioyhtiö BBC keskiviikkona.

Viikonlopun mellakoissa otettiin kiinni yhteensä yli 1 500 ihmistä. Viranomaiset ovat varoittaneet, että osa kiinnioton jälkeen vapautetuista voidaan vielä pidättää, kun tutkinta etenee.

Brasilian syyttäjäviranomaisten mukaan edelleen on olemassa vaara, että Bolsonaron kannattajat järjestävät uusia mielenosoituksia. BBC:n näkemän muistion mukaan Bolsonaron kovan linjan kannattajat ovat vaatineet, että eri osavaltioiden pääkaupungeissa järjestettäisiin suuria mielenilmauksia.

Myös kaksi Bolsonaron hallinnon entistä korkeaa virkamiestä on saanut pidätysmääräyksen. Toinen pidätysmääräyksen saaneista on Bolsonaron entinen oikeusministeri Anderson Torres.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sittemmin pääkaupungin turvallisuuspäällikkönä toiminut Torres sai potkut sunnuntain tapahtumien seurauksena.

Torres oli tapahtuma-aikaan Yhdysvalloissa ja on kiistänyt osallisuutensa sunnuntain väkivaltaisuuksiin. Hän on kertonut palaavansa Brasiliaan puolustautuakseen syytöksiltä.

Pidätysmääräyksen sai myös Brasilian sotilaspoliisin entinen johtaja Fabio Augusto. Hänetkin erotettiin tehtävästään sunnuntain väkivaltaisuuksien jälkeen. Uutistietojen mukaan hän on jo poliisin hallussa.

Bolsonaro itse pääsi tiistaina sairaalasta Orlandossa Yhdysvalloissa. Sairaalasta päästyään hän palasi Orlandon asunnolleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Bolsonaro joutui sairaalahoitoon maanantaina kovien vatsakipujen vuoksi. Bolsonaro on kärsinyt terveysongelmista sen jälkeen, kun häntä puukotettiin hengenvaarallisesti vuoden 2018 vaalikampanjan aikana. Puukotuksen jälkeen hänelle on tehty kuusi leikkausta.

Bolsonaro lähti Yhdysvaltoihin vuodenvaihteessa juuri ennen seuraajansa Luiz Inacio Lula da Silvan virkaanastujaisia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi