play

Kahta syytetään murrosta Ruotsin kuninkaan kalamajaan ja kalastusvälineiden varastamisesta

STT-Lehtikuva

Kahta miestä syytetään viime elokuussa tapahtuneesta murrosta Ruotsin kuninkaan kalamajaan ja kalastusvälineiden varastamisesta. Kalamaja sijaitsee Forsavanissa Tärnabyn ulkopuolella.

Syytetyt ovat poika ja nelikymppinen mies, kertoo ruotsalaislehti Folkbladet. Juttua käsitellään Lyckselen käräjäoikeudessa.

Syytekirjelmän mukaan kaksikko oli varastanut kalamajasta keloja ja vapoja yhteisarvoltaan 42  600 kruunun edestä. Lisäksi majasta oli viety valokuva, jossa Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa poseeraa pyytämänsä taimen käsissään sekä saalisraportti.

Ruotsin hovi vaatii miehiltä 92  600 kruunun edestä vahingonkorvauksia, joista 50  000 kruunua on aiheutunut kalamajaan tehdyn murron aineellisista vahingoista. Kalamajasta oli viety myös alkoholia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kumpikin syytetty on kiistänyt osallisuutensa murtoon, mutta heidän sormenjälkiään sekä dna:ta löytyi kalamajasta. Murron yhteydessä kalamajasta rikkoutui ovi ja yksi ikkunaruutu. Kalamajan sisälle oli lisäksi jäänyt viskipullo, josta löytyi toisen syytetyn dna:ta.

Syytetyt olivat murron jälkeen leiriytyneet 500 metrin päähän kalamajasta ja silminnäkijöiden mukaan he olivat "näyttäneet epäilyttäviltä alueella".

Kalamajan on rakentanut vuonna 1931 kuningas Kustaa VI Aadolf.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi