play

Kamerat pääsevät oikeussaliin, kun seksuaalirikoksista syytetyn Peter Nygårdin luovuttamista Yhdysvaltoihin käsitellään tänään kanadalaisoikeudessa

Nygårdin väitetyt rikokset tapahtuivat yhdysvaltalaissyyttäjien mukaan vuosien 1990 ja 2020 välillä. Lehtikuva/AFP

Nygårdin väitetyt rikokset tapahtuivat yhdysvaltalaissyyttäjien mukaan vuosien 1990 ja 2020 välillä. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Seksuaalirikoksista syytetty suomalaiskanadalainen miljonääri Peter Nygård on tänään oikeuden kuultavana Kanadan Winnipegissä. Oikeus käsittelee hänen mahdollista luovuttamistaan Kanadasta Yhdysvaltoihin.

Nygårdia, 80, syytetään Yhdysvalloissa muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä. Kaikkiaan syytekohtia on yhdeksän. Nygård on kiistänyt syytteet.

Kuuleminen alkaa Winnipegissä kello 17 Suomen aikaa, ja muun muassa kanadalaiskanava CTV aikoo näyttää sen suorana. Mediat ovat saaneet poikkeusluvan tuoda kameransa oikeussaliin.

Nygård pidätettiin Winnipegissä viime joulukuussa ja hän on ollut siitä asti vangittuna. Hänen anomuksensa päästä vapaaksi takuita vastaan hylättiin aiemmin tänä vuonna. Tuomari perusteli tätä syytteiden vakavuudella sekä sillä, että vapaana ollessaan Nygård voisi painostaa oikeusjutun todistajia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Luovutuskäsittely piti alun perin järjestää vasta 15.–19. marraskuuta, mutta viime kuussa kerrottiin käsittelyn aikaistamisesta lokakuun alkuun. Samalla käsittely lyheni yksipäiväiseksi.

Nygårdin väitetyt rikokset tapahtuivat yhdysvaltalaissyyttäjien mukaan vuosien 1990 ja 2020 välillä. Hänellä on syyttäjien mukaan ollut kymmeniä uhreja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla, joukossa myös alaikäisiä tyttöjä.

Nygårdin kerrotaan ottaneen kohteekseen naisia ja tyttöjä, jotka tulivat köyhistä oloista tai joita oli aiemmin hyväksikäytetty. Hän oli käyttänyt mallintöitä ja muita muotialan töitä verukkeena houkutellakseen näitä kohteitaan lähelleen.

Syyttäjien mukaan Nygård käytti yhtiönsä varoja ylellisten illalliskutsujen ja muiden juhlien järjestämiseen, joissa naisia ja tyttöjä huumattiin ja joissa he joutuivat hyväksikäytetyiksi. Nygårdin kerrotaan muun muassa raiskanneen uhrejaan hyvin väkivaltaisella tavalla. Yhtiön varoja oli käytetty myös esimerkiksi uhrien matkakuluihin, plastiikkakirurgiaan, abortteihin ja lasten elatusmaksuihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapausta on verrattu vuonna 2019 itsemurhan vankeudessa tehneen liikemies Jeffrey Epsteinin seksuaalirikosvyyhtiin.

Lapsena Suomesta Kanadaan muuttanut Nygård teki omaisuutensa muotialalla Nygard International -yhtiöllään, jolla oli parhaimmillaan lähes 170 myymälää. Viime vuonna yhtiö hakeutui konkurssiin Nygårdiin kohdistuneiden seksirikossyytteiden vanavedessä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi