play

Kanadan pääministeri kutsui uutta hautalöytöä häpeälliseksi muistutukseksi rasismista

STT-Lehtikuva

Kanadan pääministeri Justin Trudeau kutsui torstaina uutta katolisen koulun läheltä tehtyä hautalöytöä häpeälliseksi muistutukseksi siitä rasismista, jota alkuperäiskansat ovat joutuneet ja edelleen joutuvat kohtaamaan.

– Meidän on myönnettävä totuus, otettava oppia menneestä ja käveltävä yhdessä sovituksen polkua, jotta voimme rakentaa paremman huomisen, pääministeri sanoi.

Haudat löytyivät Marievalista Saskatchewanista maan länsiosasta. Koulu oli tarkoitettu alkuperäiskansojen lapsille. Tutkijoiden mukaan kyse ei ole joukkohaudasta, vaan paikalla on yli 750 yksittäistä hautaa.

Haudoissa on aikaisemmin ollut hautakivet tai muut merkinnät, mutta katolisen kirkon edustajat ovat poistaneet ne luvatta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime kuussa Kanadaa järkytti 215 lapsen jäänteiden löytyminen alkuperäiskansoille tarkoitetun entisen katolisen sisäoppilaitoksen alueelta Brittiläisessä Kolumbiassa. Tämän jälkeen useiden entisten alkuperäisväestön koulujen lähellä on aloitettu valtion avustamia kaivauksia.

Kanadassa tuhansia alkuperäiskansojen lapsia vietiin aikoinaan väkisin sisäoppilaitoksiin.i.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi