play

Kasvomaskin käytöstä kieltäytynyt mies ampui kassatyöntekijän Saksassa – selitti poliisille tekoaan "reaktiona koronarajoituksiin"

STT-Lehtikuva

Saksassa on järkyttänyt murha, jossa 49-vuotias mies ampui 20-vuotiaan bensa-aseman kassatyöntekijän sen jälkeen, kun työntekijä oli kehottanut häntä käyttämään maskia.

Teko tapahtui Länsi-Saksassa sijaitsevassa Idar-Oberstein kaupungissa lauantai-iltana.

Kassatyöntekijä oli kehottanut ostoksilla ollutta miestä asettamaan maskin kasvoilleen. Tästä oli seurannut kiistaa, jonka jälkeen mies oli poistunut.

Mies oli palannut jonkin ajan kuluttua, nyt maski päällään. Hän kuitenkin poisti maskin ostaessaan olutta. Tämä aiheutti jälleen sanaharkkaa miesten välillä, minkä jälkeen mies ampui kassatyöntekijää päähän. Kuollut kassatyöntekijä oli nuori opiskelija, joka teki töitä myös bensa-asemalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies syytti koronarajoituksia teosta

Mies ilmoittautui itse poliisille teon jälkeen. Hän on tunnustanut syyllistyneensä murhaan.

Poliisille hän kertoi motiivikseen sen, että "ei ollut nähnyt muuta vaihtoehtoa", koska oli tuntenut olevansa "nurkassa" koronarajoituksien vuoksi.

Monet Saksan kärkipoliitikot ovat tuominneet tapauksen voimakkaasti. Esimerkiksi vihreiden parlamenttiryhmän johtaja Katrin Göring-Eckardt kertoi olevansa syvästi järkyttynyt teosta ja sanoi sen olevan julma seuraus vihasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tagesspiegel-sanomalehti taas kertoi, että äärioikeistolaiset ryhmät Saksassa olisivat ylistäneet iskua viestisovellus Telegramissa.

Saksassa koronarajoituksia vastustaviin mielenosoituksiin on osallistunut koronapandemian aikana jopa kymmeniätuhansia ihmisiä.

Marssille on osallistunut laaja kirjo ihmisiä uusnatseista rokotteiden vastustajiin. Mukana on ollut myös äärioikeistolaisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen jäseniä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi