play

Ukraina kertoo vallanneensa strategisesti tärkeän Robotynen kylän

Varapuolustusministeri Hanna Maljarin mukaan Ukrainan joukot etenevät Robotynen kaakkoispuolella ja Mala Tokmatshkan kylän eteläpuolella.

Varapuolustusministeri Hanna Maljarin mukaan Ukrainan joukot etenevät Robotynen kaakkoispuolella ja Mala Tokmatshkan kylän eteläpuolella. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

STT

Ukrainan mukaan sen joukot ovat vallanneet Robotynen kylän Etelä-Ukrainassa. Strategisesti tärkeänä pidetyn kylän hallinnasta on käyty raskaita taisteluita.

Varapuolustusministeri Hanna Maljar kertoi televisiossa, että Ukrainan joukot etenevät Robotynen kaakkoispuolella ja Mala Tokmatshkan kylän eteläpuolella.

Robotynen valtaamista on pidetty tärkeänä, koska sen kautta kulkee reitti muihin strategisesti tärkeisiin kohteisiin.

Sekä Robotyne että Mala Tokmatshka sijaitsevat Zaporizhzhjan alueella, jonka Venäjä väitti jo viime vuonna liittäneensä itseensä, vaikka ei edes ollut onnistunut valtaamaan sitä kokonaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukrainan vastahyökkäys eteläisellä rintamalohkolla on edennyt hitaasti, koska Venäjä on linnoittanut alueen vahvasti ja levittänyt sinne kilometrikaupalla miinoja.

Myös Bahmutin lähellä itäisellä rintamalohkolla Ukrainan joukot ovat onnistuneet valtaamaan viikon kestäneissä taisteluissa noin neliökilometrin verran lisää maata, Maljar sanoi.

Harkovan alueella Ukrainan koillisosassa on niin ikään Maljarin mukaan käyty raskaita taisteluja koko viikonlopun venäläisten yrittäessä vallata takaisin menettämiään alueita.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi