play

Zelenskyi ja Macron vaativat uusia Venäjän vastaisia pakotteita

Kuva: Ludovic Marin

STT

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja hänen ranskalaiskollegansa Emmanuel Macron peräänkuuluttavat uusia pakotteita hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvälle Venäjälle.

Presidentit esittivät vaateensa Zelenskyin Ranskan-vierailun yhteydessä julkaisemassaan yhteisessä tiedotteessa.

– Ukraina ja Ranska ovat yhtä mieltä tarpeesta lisätä Venäjään kohdistuvaa kollektiivista painetta uusin pakottein, jotta voitaisiin heikentää Venäjän kykyä jatkaa laitonta hyökkäyssotaansa, tiedotteessa kerrottiin.

Ranska aikoo myös toimittaa tulevien viikkojen aikana Ukrainan asevoimille lisää panssariajoneuvoja ja kevyitä panssarivaunuja. Toimitettavien kymmenien ajoneuvojen joukossa on muun muassa AMX-10 RC -taisteluajoneuvoja. Ranska aikoo tarjota myös ajoneuvojen käyttöön vaadittavaa koulutusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiedotteen mukaan Ranska kertoo tukevansa myös Ukrainan ilmapuolustusvalmiuksia, jotta maa voi suojella väestöään Venäjän iskuilta.

Zelenskyi saapui Ranskaan sunnuntaina Saksan-visiittinsä jälkeen.

– Pariisi. Jokaisella vierailulla Ukrainan puolustus- ja hyökkäysvoimavarat laajenevat, Zelenskyi tviittasi Macronin tapaamisen alla.

– Siteet Eurooppaan vahvistuvat, ja Venäjään kohdistuva paine kasvaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen aikaa varhain maanantaina Zelenskyi summasi sunnuntain olleen jälleen merkittävä päivä niin Ukrainan puolustuksen kuin maan kansainvälisen aseman kannalta.

Hän kiitti tviitissään myös Saksan presidentti Frank-Walter Steinmeieria, liittokansleri Olaf Scholzia sekä Saksan kansaa Ukrainalle kohdistetusta puolustuspaketista. Samalla hän esitti vastaavanlaiset sotilasapua koskevat kiitokset myös Macronille ja ranskalaisille.

– Yhdessä tuomme rauhaa lähemmäs kaikkia ukrainalaisia ja eurooppalaisia.

Samalla hän kiitti Saksaa ja eurooppalaista yhteisöä Zelenskyille ja Ukrainan kansalle osoitetusta Kaarle Suuren palkinnosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Tämä on jälleen yksi tunnustus siitä, että kansamme puolustaa vapautta – omaansa ja koko Euroopan – ja vahvistaa Euroopan yhtenäisyyttä, hän kirjoitti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi