play

Kiovassa veden- ja sähkönjakelu on jälleen saatu kuntoon ohjusiskujen jäljiltä

Eilen kiovalaiset turvautuivat pumppaamaan vettä muoviastioihin ja -pulloihin vesiposteista. AFP/Lehtikuva

Eilen kiovalaiset turvautuivat pumppaamaan vettä muoviastioihin ja -pulloihin vesiposteista. AFP/Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa veden- ja sähkönjakelu on jälleen saatu toimintaan eilisten ohjusiskujen jäljiltä, sanoo Kiovan pormestari Vitali Klitshko.

Pormestari kertoi eilen, että Venäjän iskujen jälkeen 350  000 kotia oli ilman sähköä. Lisäksi 80 prosenttia kuluttajista kärsi vedenjakelukatkoista.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjä laukaisi eilen yli 50 risteilyohjusta eri puolille maata. Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Oleksi Arestovytsh kutsui iskuja yhdeksi suurimmista Venäjän Ukrainan alueelle tekemistä pommituksista. Hän huomautti kuitenkin, että muun muassa lännen avulla parantuneen ilmatorjunnan ansiosta tuhot eivät olleet niin vakavia kuin olisivat voineet olla.

Kiovassa ennakkoon suunniteltuja sähkökatkoja jatketaan edelleen, koska Venäjän iskut ovat aiheuttaneet vajetta sähköverkkoon. Venäjä on Ukrainan mukaan tehnyt kuukauden sisään iskuja noin kolmannekseen maan sähkölaitoksista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä jatkaa ukrainalaissiviilien siirtoja syvemmälle itään

Venäjä sanoo aikovansa siirtää kymmeniä tuhansia ihmisiä lisää pois Hersonin alueelta Ukrainan vastahyökkäyksen vuoksi.

Venäjän miehittämän Hersonin nukkehallinnon johtaja Vladimir Saldo sanoo, että noin 70  000 ihmistä Dneprjoen länsipuolelta tullaan siirtämään syvemmälle alueella tai Venäjälle.

Viime viikolla Venäjän hallinnon viranomaiset sanoivat, että 70  000 siviiliä on jättänyt kotinsa Dneprjoen itäpuolella. Maanantaina Saldo sanoi, että viimeaikaiset siirrot mahdollistavat Venäjän armeijan valmistautumisen puolustautumaan Ukrainan mahdollista hyökkäystä vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ukrainan joukot valmistautuvat valtaamaan takaisin Venäjän miehittämän Hersonin kaupungin ja sitä ympäröivät alueet Etelä-Ukrainassa.

Ukraina on verrannut Venäjän tekemiä siviilien siirtoja Neuvostoliiton aikaisiin kansalaisten pakkosiirtoihin.

Kolme viljalaivaa lähti matkaan Ukrainan satamista

Kolme viljaa kuljettavaa rahtilaivaa on lähtenyt tiistaina Ukrainan satamista, sanoo kuljetuksia koordinoiva kansainvälinen keskus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sen mukaan alusten liikkeellelähdöstä on sovittu Ukrainan, Turkin ja YK:n edustajien kesken. Venäjän edustajia on informoitu asiasta, Istanbulista käsin toimivasta keskuksesta kerrotaan.

Turkki ilmoitti tiistaina, että maan presidentti Recep Tayyip Erdogan aikoo puhua tulevina päivinä Venäjän ja Ukrainan edustajien kanssa. Tavoitteena on palauttaa viljanvientisopimus takaisin voimaan.

Venäjä ilmoitti lauantaina vetäytyvänsä viljanvientisopimuksesta, joka on mahdollistanut Ukrainan viljanviennin Mustallamerellä. Tästä huolimatta Ukrainan satamista lähti eilen ainakin kymmenen viljankuljetukseen tarkoitettua laivaa. Venäjä on sanonut, ettei se voi taata alusten turvallista kulkua.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi