play

KORJAUS: Saksa pitää kiinni tavoitteestaan luopua hiilivoimasta vuoteen 2030 mennessä

STT-Lehtikuva

Saksa pitää kiinni tavoitteestaan luopua hiilen käytöstä vuoteen 2030 mennessä. Vaikka maa lisäsi hiilivoiman käyttöä Ukrainan sodan aiheuttaman energiakriisin seurauksena, Saksa ilmoitti maanantaina, että sen tavoitteena on edelleen sulkea hiilivoimalaitokset vuoteen 2030 mennessä.

Tuo tavoite ja määräaika ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan aiemmin, korosti talousministeriön tiedottaja Stephan Gabriel Haufe medialle.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on nostanut Euroopassa energian hintoja, mikä on kiihdyttänyt inflaatiota.

Venäläinen energiajätti Gazprom on keskeyttänyt kaasutoimitukset useisiin Euroopan maihin, mukaan lukien Suomeen, Puolaan, Bulgariaan ja Hollantiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saksan nykyinen hallitus aikaisti viime vuoden lopulla tehdyllä sopimuksella edellisen hallituksen tavoitetta sulkea hiilivoimalat vuoteen 2038 mennessä.

---

Korjattu 20.6.2022 julkaistua uutista: Energiakriisin seurauksena Saksa ei palannut käyttämään fossiilisia polttoaineita, vaan lisäsi hiilivoiman käyttöä. Juttua on korjattu 31.10. klo 20.11.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi