play

Kreikassa koronarajoituksia noudattaneen rehtorin "pidättäneet" rokotteiden vastustajat jäivätkin itse poliisin huostaan

STT-Lehtikuva

Kreikassa ryhmä rokotteiden vastustajia hyökkäsi perjantaina paikalliseen kouluun ja pahoinpiteli koulun rehtoria, koska koulussa oli noudatettu koronarajoituksia. Rehtorin kimppuun hyökänneet voivat saada toimiensa vuoksi muun muassa sieppaussyytteet.

Hyökkääjät kuuluvat ryhmään, joka kutsuu itseään Perustuslain puolustajiksi. Viranomaisten mukaan ryhmä tunkeutui Pieriassa Keski-Makedonian alueella sijaitsevaan kouluun ja laittoi rehtorin käsirautoihin.

Tämän jälkeen he raahasivat samaisen rehtorin paikalliselle poliisiasemalle, missä he väittivät pidättäneensä hänen.

Heidän päästessään poliisiasemalle koko ryhmä joutui kuitenkin itse kiinni otetuksi. Rehtorin kimppuun hyökänneiden joukossa oli yhdeksän miestä ja kaksi naista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sieppaussyytösten lisäksi he voivat saada syytteet myös muun muassa virkamieheen kohdistetusta väkivallasta ja tartuntataudin estämiseen tarkoitettujen rajoitusten rikkomisesta.

Osalla hyökkääjistä oli lapsia samaisessa koulussa

Kreikan pelastusministeri Takis Theodorikakos tuomitsi hyökkäyksen.

–  Tuollainen käytös on provosoivaa, sitä ei voida hyväksyä ja poliisin ei pitäisi antaa tämän toistua, ministeri sanoi perjantaisessa lausunnossaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyökkääjistä kolmella oli lapsia kyseisessä koulussa, kertoo kansalaisten turvallisuudesta vastaavan ministeriön edustaja.

Oppositiopuolueet tuomitsivat niin ikään tapauksen.

Kreikan hallitus on ottanut käyttöön lain, jolla pyritään puuttumaan siihen, että yhä useammat vanhemmat eivät suostu lähettämään lapsiaan kouluun, koska he vastustavat maskinkäyttöä ja koronatestauksia.

Kreikassa oppivelvollisuus kattaa ensimmäiset yhdeksän luokkaa. Ne vanhemmat tai huoltajat, jotka eivät takaa näillä luokilla olevien lastensa koulunkäyntiä voivat saada jopa kahden vuoden vankeustuomion ja sakon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asiasta päätettiin aiemmin tällä viikolla lisäyksellä, jonka jättivät yhdessä maan koulutus- ja oikeusministerit.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi