play

Turkki sanoo tehneensä ilmaiskuja pohjoiseen Syyriaan ja Irakiin – iskuissa Pohjois-Syyriaan kuollut ainakin 31 ihmistä, kertoo järjestö

Turkin mukaan iskut kohdistuivat kurdijärjestö PKK:hon ja YPG-joukkoihin, joita maa pitää PKK:n jatkeena. LEHTIKUVA/AFP

Turkin mukaan iskut kohdistuivat kurdijärjestö PKK:hon ja YPG-joukkoihin, joita maa pitää PKK:n jatkeena. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Turkin Pohjois-Syyriaan tekemissä ilmaiskuissa on kuollut ainakin 31 ihmistä, kertoo Britanniassa toimiva, Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Iskut kohdistuivat enimmäkseen syyrialaisten kurdijoukkojen hallussa oleviin asemiin.

Raqqan, Hassakehin ja Aleppon maakunnissa oleviin kohteisiin tehtiin järjestön mukaan lähes 25 iskua. Kuolleiden joukossa oli parikymmentä kurdijohtoisten SDF-joukkojen sotilasta, toistakymmentä hallinnon sotilasta ja yksi toimittaja, järjestö kertoi.

Tviitti: Tilinteon päivä

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkki on tiedottanut tehneensä ilmaiskuja kurditaistelijoiden tukikohtiin pohjoisessa Syyriassa ja Irakissa. Maan puolustusministeriön mukaan iskut kohdistuivat kurdijärjestö PKK:hon ja YPG-joukkoihin, joita Turkki pitää PKK:n jatkeena.

Syyriaan tehdyistä iskuista kertoivat aiemmin alueen kurdijohtoiset joukot sekä Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Turkin hallinto on syyttänyt kurdijärjestö PKK:ta viime viikon sunnuntaina kuusi ihmistä surmanneesta pommi-iskusta Istanbulissa. PKK on kiistänyt olleensa iskuun millään tavalla osallinen.

Ennen lausuntoaan Turkin puolustusministeriö julkaisi tviitit, joista ensimmäisessä lentokone oli lähdössä matkaan yöllä ja toisessa näytettiin ilmaiskuja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tilinteon päivä, ensimmäisessä tviitissä lukee.

Ministeriö ei kuitenkaan tviiteissään tarkentanut iskujen kohdetta, vaan ainoastaan viittasi muun muassa "terrorismin pesäkkeiden" tuhoamiseen.

Iskuja muun muassa Kobaneen

SDF:n edustaja kertoi aiemmin Turkin iskeneen Kobanen kaupunkiin sekä kahteen tiheästi asuttuun kylään Aleppon ja Hasakan maakunnissa. Syrian Observatory of Human Rights raportoi Turkin joukkojen tehneen yli 20 ilmaiskua kahdessa maakunnassa. Järjestöllä on Syyriassa laaja kontaktiverkosto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestöstä kerrottiin uutistoimisto AFP:lle, että iskut kohdistuivat SDF:n asemien lisäksi Hasakassa ja al-Raqqassa paikkoihin, joihin on sijoitettu Syyrian hallinnon joukkoja.

Turkki ja länsimaat ovat luokitelleet PKK:n terroristijärjestöksi.

Kurdit ja Isisin jihadistit taistelivat Syyriassa lähellä Turkin rajaa sijaitsevan Kobanen hallinnasta syyskuusta 2014 alkaen. Tammikuussa 2015 kurditaistelijat saivat kaupungin haltuunsa Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmatuen avulla. Turkin sisäministeri Süleyman Soylu on sanonut Turkin uskovan, että käsky toteuttaa sunnuntain isku on tullut nimenomaan Kobanesta.

---

Juttua korjattu klo 5.41: Turkin puolustusministeriön tviitit julkaistiin sunnuntaina, ei myöhään lauantaina, kuten jutussa alun perin luki.

Juttua korjattu klo 15.13: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Kobane päätyi Isisin hallintaan vuonna 2014. Isis ei kuitenkaan missään vaiheessa saanut kaupunkia hallintaansa, vaan kurdit taistelivat kaupungin hallinnasta kunnes onnistuivat häätämään Isisin Yhdysvaltain ilmatuen avulla.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi