play

Ainakin 21 ihmistä kuoli kirkkoiskussa Nigeriassa

STT-Lehtikuva

Länsi-Afrikan Nigeriassa ainakin 21 ihmistä kuoli räjähtein varustautuneiden hyökkääjien iskettyä katoliseen kirkkoon sunnuntaiaamuna. Kuolonuhrien täsmentyneestä määrästä kertoivat maanantaina päivällä Nigerian viranomaiset.

Maan lounaisosassa Ondon osavaltiossa aamujumalanpalveluksen aikaan tehdyssä iskussa lisäksi haavoittui ihmisiä.

Vielä maanantaina aamulla useat uutistoimistot kertoivat, että jopa 50 ihmisen pelättiin saaneen surmansa hyökkäyksessä.

Iskun motiivista ei ollut maanantaina iltapäivällä selvyyttä. Yksikään ryhmittymä ei AFP:n mukaan ollut kertonut olleensa iskun takana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Osavaltion poliisin mukaan Owossa sijaitsevaan kirkkoon hyökättiin räjähtein. Osavaltion kuvernöörin toimiston tiedottaja Richard Olatunde puolestaan kertoi, että dynamiitti räjähti kirkon sisällä ennen kuin asemiehet avasivat tulen ikkunoista jumalanpalveluksen aikana.

Silminnäkijä kertoi nähneensä kirkon alueella ainakin viisi hyökkääjää ennen kuin hän oli juossut turvaan.

–  Olin kulkemassa alueen läpi, kun kuulin kovaäänisen räjähdyksen ja laukauksia kirkon sisältä, hän sanoi.

Iskut harvinaisia alueella

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari tuomitsi iskun. Ondon kuvernööri Oluwarotimi Akeredolu puolestaan kuvaili hyökkäystä tiedotteessa muun muassa "satanistiseksi". Hän vetosi myös turvallisuusjoukkoihin, että ne jäljittäisivät iskun tekijät.

Hyökkäykseen otti niin ikään kantaa katolista kirkkoa johtava paavi Franciscus. Tiedotteessa paavin kerrotaan rukoilevan uhrien ja Nigerian puolesta.

Ase- ja pommi-iskut ovat harvinaisia Ondon osavaltiossa ja muissa osissa Lounais-Nigeriaa. Muissa osissa Nigeriaa maan asevoimat sen sijaan ovat olleet poikkiteloin erinäisten aseistautuneiden ryhmittymien kanssa.

Maan koillisosassa Nigerian asevoimat ovat taistelleet jihadistikapinallisia vastaan jo 12 vuoden ajan. Nigerian luoteisosassa sotilaat puolestaan taistelevat rikollisjengejä ja maan kaakkoisosassa separatisteja vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi