play

Latvian Riiassa yli 5 000 osoitti mieltänsä koronarajoituksia vastaan

STT-Lehtikuva

Latvian pääkaupungissa Riiassa yli 5  000 ihmistä kerääntyi keskiviikkona osoittamaan mieltänsä koronavirusrajoituksia vastaan. Mielenosoituksessa protestoitiin myös hallituksen suunnitelmaa tehdä rokotteen ottamisesta pakollista monille työntekijöille.

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyse oli Baltian maan suurimmasta mielenosoituksesta vuosikymmeneen. Mielenosoituksessa vaadittiin pääministeri Krisjanis Karinsin eroa ja parlamenttia torjumaan tiukemmat rajoitukset.

Enimmäkseen ilman maskia liikkuneet mielenosoittajat huusivat iskulauseita vapauden puolesta marssiessaan presidentin ja pääministerin asuintalojen ohi. Nykyiset rajoitukset Latviassa eivät edellytä maskin käyttöä ulkotilatapahtumissa.

Latviassa todettiin keskiviikkona 180 uutta koronatartuntaa. Koko pandemian aikana 1,9 miljoonan asukkaan maassa on todettu yli 140  500 tartuntaa ja 2  566 koronavirukseen liitettyä kuolemaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tähän mennessä vähintään yhden rokoteannoksen on Latviassa saanut 43 prosenttia kansasta ja 38 prosenttia on täysin rokotettu, kertoi uutistoimisto BNS.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi